Hopp til hovedinnhold

Gründer-opplæring for fremtidig etablering

Etter 3 intense lærlingesamlinger og mye mental styrketrening for å bli topptrent som fremtidige etablerere, var det spennende å få møte en tidligere lærling i Trhå. Henriette Grøndahl tok stolt i mot oss i eget møbeltapetsererverksted, som hun har restaurert helt fra bunnen av.

Sammen med kjæresten Jakob Andreas Moen kjøpte Henriette småbruket Mobekk på Blaker allerede mens hun var lærling i møbeltapetsererfaget. I 2017 ble Henriette endelig svenn etter 3 ½ års opplæring hos møbeltapetserer Peder Wiel på Setskog. Da var allerede planene lagt for en fremtidsrettet realisering og bærekraftig drift som håndverker og økologisk dyrehold med griser, sauer og høner. 

Med Æon møbler vil Henriette gi nytt liv til gamle møbler.

Henriette har bestandig elsket å skape med hendene og valgte å bli møbeltapetserer, da det gir henne muligheten til å jobbe kreativt og praktisk. Henriette brenner for tradisjoner, alt som er gammelt og lar seg reparere. Hun bringer nytt liv og skaper noe unikt av gammel historie. Møblene får lang varighet når de får en håndverksmessig stopping og restaurering og vil kunne leve gjennom flere generasjoner. Gjennom Æon møbler fokuserer Henriette på bærekraft og miljø.
Historien bak Æon handler om historien fra ide til produkt, møbelets materialer, hvordan det er designet og hvordan møbelsnekkeren og møbeltapetsereren har bygget det opp. Det er også minner, historier om hvem som har hatt møbelet og alle samtalene møbelet har vært vitne til.

  • 1/9
  • 2/9
  • 3/9
  • 4/9
  • 5/9
  • 6/9
  • 7/9
  • 8/9
  • 9/9

Etter intense dager med alt om å starte egen bedrift, var det inspirerende for Trhås lærlinger å besøke Henriette. Hun inviterte oss inn i verkstedet sitt og fortalte om det målrettede arbeidet hun har lagt ned for å etablere seg og veien frem til i dag.  Henriette har nå åpnet sine dører til verkstedet og ønsker å gi sine kunder en spesiell og unik opplevelse med sin fagkunnskap i flotte omgivelser. 

I en imponerende presentasjon for lærlingene i Trhå forteller Henriette om veien frem til i dag, hvordan hun fant faget hun ville arbeide med, hvilke verdier hun har lagt til grunn i det arbeidet hun gjør og hvilke behov hun har hatt underveis. Hun har en mentor hun kan diskutere med når det er tungt, samtidig som hun feirer de seierene hun har underveis. «Det er oppturer og nedturer i oppstartsfasen. Det er godt å ha noen som ser det store bildet, hva jeg er på vei mot. Når jeg får det til, klapper jeg meg på skuldra», sier Henriette. 

Vi kan ikke bli mer enige og er mektig imponert over det som Henriette har klart  å skape i løpet av 3 1/2 år som nyetablerer.

Museum24:Portal - 2024.04.07
Grunnstilsett-versjon: 1