Hopp til hovedinnhold

En gruppe små barn på omvisning på Urskog-Hølandsbanen. I forgrunnen står en uniformskledt mann står med ryggen til.


Skoler og barnehager inviteres til togtur med Tertitten i uke 24 (10.-14. juni).

Informasjon om påmelding kommer snart.

Hva opplever dere hos oss?

Tidsreise
Toget kjører tur/retur Sørumsand/Fossum. Opplegget varer i underkant av to timer inkludert oppholdet på Fossum.

På Fossum er det gode muligheter for å nyte medbragt niste.

Gruppene får oppleve en magisk tidsreise når de setter seg inn i vårt 100 år gamle damptog og tøffer sakte de 3,6 km fra Sørumsand, forbi Bingsfos stasjon og til endestasjonen Fossum. Blide konduktører klipper billetter og slår av en prat. Mange dere møter under besøket er frivillige fra Venneforeningen «Tertitten» De bemanner toget og er en viktig del av det levende museet.

Dele opplevelsen med bestefar?

Det er anledning til å ta med besteforeldre, mammaer, pappaer, storesøsken og småsøsken på turen. Disse betaler samme pris for reisen og meldes på sammen med barnehagen. 

Nyttig informasjon:

Toaletter: På Sørumsand er det to toaletter i den lille gule bygningen til høyre for stasjonsbygget. På Fossum er det to toaletter inne på Velhuset.

Stellerom: Det er nedfellbart stellebord på det ene toalettet på Sørumsand, samt på Fossum Velhus.

Barnevogner: Vi har plass til 5 barnevogner pr. togavgang i konduktørvogna. Henvend deg til personalet eller konduktørene våre for hjelp. De som ikke trenger å ta med barnevognene på toget, kan plassere disse på plenen langs med stasjonsbygningens venstre side. Det er alltid betjening på Sørumsand stasjon som vil passe på vognene mens dere er på togturen.


Rullestoler: Våre gamle vogner er dessverre ikke så veldig rullestolvennlige med høye stigtrinn, og trange ganger. Ta gjerne kontakt med oss om dere ønsker mer informasjon.

Lurer du på noe mer? 

Kontakt oss.

Vi ønsker små og store velkommen til toget som ikke skal noen steder - bare en liten tur tilbake i tid.