<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />

Skole- og barnehagekjøring 2018

Hvert år inviterer Urskog-Hølandsbanen Tertitten skoler og barnehager til togtur. Dette har blitt en fast tradisjon spesielt for mange av distriktets barnehager!

Hva kan dere oppleve hos oss?

  • RS2077_alt_stor_jpg_sRGB_skjerm_1080p.jpg

Tidsreise og underholdning:
Opplevelsen varer ca. 2 timer hvor togturen tar ca. 40 min.

Gruppene får oppleve en magisk reise tilbake i tid, når de setter seg inn i vårt 100 år gamle damptog og tøffer sakte de 4 km fra Sørumsand, forbi Bingsfos stasjon og til endestasjonen Fossum. Her blir det 15 minutters trylleshow med Det Magiske Sirkus i parken. Etter showet er det gode muligheter for å nyte en medbragt piknikkurv og spise is eller andre godsaker fra kiosken som befinner seg i Fossum Velhus. Fri lek i parken, hvor vi låner ut stylter, hoppetau med mer.

Dele opplevelsen med bestefar?
Det er anledning til å ta med besteforeldre, mammaer og pappaer som har mulighet til å være med barnehagen på tur på dagtid. Disse betaler samme rimelige pris, kun 60 kr. for reisen og meldes på sammen med barnehagen. Dersom ikke barnehagen/skolen dekker reisen for disse ekstra påmeldte, går det fint at disse betaler ved frammøte.

  • RS2890_Tertitten_veteranbildag_2013_-44-lpr.jpg
    1/1
    Foto: Ingrid Aas

Praktisk informasjon:


Pris:Kr 60,- for togbillett, eller kr 80.-, som er billett + en Lollipop. Man kan bestille is på forhånd eller kjøpe i kiosken på reisedagen. Prisen på togbilletten er den samme for voksne og barn uansett alder.

Dato: Uke 24. Mandag til fredag.

Avganger: kl. 10:00, 11:00 eller 12:00. Toget har plass til 140 reisende pr. avgang. Obs! Avgangen kl. 11:00 den 11. juni er fullbooket.

Betaling: Faktura vil bli sendt ut etter endt arrangement. Ønsker du å handle i kiosken på reisedagen tar vi både kort og kontant.
    
Billetter/is:Togbilletter og bong for lollipop blir levert ut ved oppmøte reisedagen.
        
Påmelding: Det er bindende påmelding. Frist for påmelding er i år satt til 17 mai, tre uker før første kjøredag. Endringer i antallet påmeldte kan endres fram til kjøredag dersom det er plass.

Nyttig informasjon:

Stellerom: Det er nedfellbart stellebord på det ene toalettet på Sørumsand.

Toaletter: På Sørumsand er det to stk. i den lille gule bygningen til høyre for stasjonsbygget.Kiosk:  Kiosken på Sørumsandstasjon selger kaffe, te, brus, lollipop, og vafler.

Is: Vi tilbyr muligheten til å bestille lollipop samtidig som man bestiller togturen. Ønsker man å benytte seg av dette, kan man krysse av i påmeldingsskjema her. Prisen blir da togbillett og lollipop kr. 80.- pr. hode. Ved ankomst på Sørumsand stasjon får man utdelt bonger som man leverer i kiosken etter togturen, og får ønsket antall lollipop. Man kan også velge å kjøpe lollipop selv på reisedagen i kiosken.
 
Barnevogner:
 Vi har plass til 10 barnevogner pr. togavgang i konduktørvogna. Henvend deg til personalet, eller konduktørene våre for hjelp. De som ikke trenger å ta med barnevognene på toget, kan plassere disse på plenen langs med stasjonsbygningens venstre side. Det er alltid betjening på Sørumsand stasjon som vil passe på vognene mens dere er på togturen.

Rullestoler: Våre gamle vogner er dessverre ikke så veldig rullestolvennlige med høye stigtrinn, og trange ganger. Store elektriske rullestoler klarer vi ikke ta med, men lette sammenleggbare kan vi ta med i konduktørvognen. Rullestolene må løftes opp i bagasjedelen i vognen og det kan ikke være noen personer i rullestolen når dette gjøres. Personen må kunne klare med hjelp av medhjelper, eller av våre konduktører/stasjonsbetjening, å komme fra rullestolen som står på perrongen og inn i vognen. Ta gjerne kontakt med oss om dere ønsker mer informasjon.

NSB/Ruter: Tertittens stasjon på Sørumsand ligger i gangavstand fra NSBs togstasjon på Sørumsand. Benytt dere av det flotte, rabatterte tilbudet vi kan tilby gjennom NSB/Ruter:

Rufusbilletten er en rabattert gruppebillett for barnehager og grunnskole klasser. Inntil 15 personer kan reise på én billett – fire av disse kan være voksne ledsagere. Les mer her.


Lurer du på noe mer? 

Ta gjerne kontakt på e-post: urskog.holandsbanen@mia.no  

Vi ønsker små og store en velkommen til toget som ikke skal noen steder - bare en liten tur tilbake i tid…