<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />
 (Foto/Photo)

Skole- og barnehagekjøring

Skole- og barnehagekjøring 2020 er avlyst. Velkommen tilbake i 2021!


Hvert år inviteres skoler og barnehager til togtur med Tertitten. Dette har blitt en fast tradisjon spesielt for mange av distriktets barnehager!

Hva opplever dere hos oss?

Tidsreise
Toget kjører tur/retur Sørumsand/Fossum med varighet på omtrent en time.

På Fossum er det gode muligheter for å nyte medbragt niste og utdeling av is for de som ønsker det.

Gruppene får oppleve en magisk tidsreise når de setter seg inn i vårt 100 år gamle damptog og tøffer sakte de 3,6 km fra Sørumsand, forbi Bingsfos stasjon og til endestasjonen Fossum. Blide konduktører klipper billetter og slår av en prat. Mange dere møter under besøket er frivillige fra Venneforeningen «Tertitten» De bemanner toget og er en viktig del av det levende museet.

Underholdning​ 
Under oppholdet på Fossum blir det enkel underholdning med barna.Vi har laget en helt ny Tertitt-sang og Tertitt-dans som vi gleder oss VELDIG til å lære bort.

Mens barna venter på toget på Sørumsand ordner vi med frilek i Stomperudparken. Det blir blant annet stylter, hoppetau, sekkehoppløp og blikkbokskasting. 

Pris
60,- per reisende. Gjelder både for barn og voksen.
Ved bestilling av lollipop kommer et tillegg på 20,- per. stk

Dele opplevelsen med bestefar?
Det er anledning til å ta med besteforeldre, mammaer, pappaer, storesøsken og småsøsken på turen. Disse betaler samme pris for reisen og meldes på sammen med barnehagen. Ekstra reisene kan betale ved oppmøte.

Påmeldingsskjema kommer
Vi begynner utsending av bekreftelser på mottatt påmelding etter påske.

 (Foto/Photo)

Nyttig informasjon:

Toaletter: På Sørumsand er det to toaletter i den lille gule bygningen til høyre for stasjonsbygget. På Fossum er det to toaletter inne på Velhuset.

Stellerom: Det er nedfellbart stellebord på det ene toalettet på Sørumsand.

Kiosk: Kiosken på Fossum selger kaffe/te.

Is: Vi tilbyr muligheten til å bestille lollipop samtidig som man bestiller togtur. Dette koster kroner 20 per stk. Ved ankomst på Sørumsand stasjon får man utdelt is-bong som man leverer i kiosken på Fossum, og får ønsket antall is. Man kan også kjøpe lollipop på selve reisedagen.

Barnevogner:
 Vi har plass til 10 barnevogner pr. togavgang i konduktørvogna. Henvend deg til personalet eller konduktørene våre for hjelp. De som ikke trenger å ta med barnevognene på toget, kan plassere disse på plenen langs med stasjonsbygningens venstre side. Det er alltid betjening på Sørumsand stasjon som vil passe på vognene mens dere er på togturen.

Rullestoler: Våre gamle vogner er dessverre ikke så veldig rullestolvennlige med høye stigtrinn, og trange ganger. Store elektriske rullestoler klarer vi ikke ta med, men lette sammenleggbare kan vi ta med i konduktørvognen. Ta gjerne kontakt med oss om dere ønsker mer informasjon.

NSB/Ruter:
 Tertittens stasjon på Sørumsand ligger i gangavstand fra NSBs togstasjon på Sørumsand. Benytt dere av det flotte, rabatterte tilbudet vi kan tilby gjennom NSB/Ruter: Les mer her.

Lurer du på noe mer? 

Kontakt oss.

Vi ønsker små og store velkommen til toget som ikke skal noen steder - bare en liten tur tilbake i tid.