<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />

Skinner til Frihet

“Skinner til Frihet” ble satt opp for første gang i 2016 og sommeren 2022 spilles den igjen 23. - 28 .juni.

  •  (Foto/Photo)
    1/1

Opplev lokal krigshistorie og tur med Tertitten i sommer!

Romeriksspillene har base på Blaker Skanse, og siden 2003 har vi satt opp ulike historiske spill med over hundre frivillige aktører. Med denne forestillingen ble det skapt et unikt samarbeid mellom Romeriksspillene, som har teater og arrangementer som fag, og MiA - Museene i Akershus, avdeling Tertitten, som har fokus på tog og formidling av historie.

Forestillingen forteller om hendelser og personer i Sørum og på Romerike under krigsårene. Det fortelles blant annet om Sagenhytta, hvormilorg hadde organisert trening, og Sørumsand Trevarefabrikk hvor det blant annet ble montert våpen for hjemmefronten og hvor mange fra motstandsbevegelsen fikk dramatiske skjebner i rettssaker, i torturkammere og i fengselscellerunder okkupasjonen.

“Skinner til Frihet” er et spill er i to deler:

Del 1: Forestillingen starter på Sørumsand stasjon. Publikum går om bord i Tertitten. Mens toget bukter seg gjennom Romerikslandskapet vil de oppleve spennende scener fra okkupasjonen.

Del 2: Spillets hoveddel er på Fossum stasjon. Dette foregår med publikum sittende på tribune, med Tertitten og stasjonen som kulisser. Etter hovedspillet kjøres publikum tilbake til Sørumsand med Tertitten.

Om stykket

  • Total spilletid: 2 timer og 30 minutter, inklusive tablåer og togkjøring tur og retur.
  • Forestillinger: 23. - 28. juni kl. 18.45 - 21.00
  • Manus og regi: Mari Mehus og Henrik Berg Larsen.
  • Foto og design: Lillian Julsvik