<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />

Om oss

Tertitten Urskog-Hølandsbanen er en smalsporet museumsjernbane på Sørumsand rett utenfor Oslo. Her kan du reise tilbake i tid!

 • CFS0469.jpg
  Carl-Fredrik Salicath

Pesende damplokomotiver og vogner fra det forrige århundre

Tre kullfyrte damplokomotiver og en rekke vogner er bevart og brukes i museumsdriften. Med andre ord vil alle som liker vintage få en helt spesiell opplevelse hos oss!

Ta plass!

 • Glad_jente_pa_toget_godkjent_bruk_av_bildet_Trine_Grnn_Iversen.jpg
  Foto: Trine Grøn Iversen

Bli med på togturen som tar ca. 1 time. Turen passer spesielt bra for barnefamilier, og er en kortreist, men flott opplevelse for barn i alle aldre! 

Praktisk informasjon og billettpriser finner du her

På godværsdager pakker de lokalkjente piknikkurven og tar lunsjen i parken på den mellomste stasjonen. Litt ekstra spesiell blir opplevelsen siden parken bare kan nås med tog, så her er det bare å stå over en avgang eller to og bare nyte sol og sommer!

Hvis vi har anledning, kan interesserte også få en runde i verkstedet, der vi driver både vedlikehold og produksjon av deler til damplokomotiver.

Tertitten i dag

 • RS3667_MiA-UHB_0007-scr.jpg
  Øivind Bakken

I dag er Tertitten en del av MiA - Museene i Akershus, som står for driften, vedlikehold av banen, bygningene og annet materiell. 

Liste over våre ansatte finner du her.

Selve togdriften står Venneforeningen Tertitten for.

Finn ut mer om Tertitten her: • Vår lokale sponsor
  1/1
  Vår lokale sponsor