<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />

Om oss

Tertitten Urskog-Hølandsbanen er en smalsporet museumsjernbane på Sørumsand rett utenfor Oslo. Her kan du reise tilbake i tid!

  • Carl-Fredrik Salicath

Pesende damplokomotiver og vogner fra det forrige århundre

Tertitten tilbyr fascinerende nærkontakt med et pustende og pesende damplokomotiv fra en svunnen tid. Fra den gang jernbanen var den viktigste transportåren, og majestetiske kullfyrte jernhester kom rullende inn på stasjonen i en sky av damp og røyk.
Det var tider det!

Tre kullfyrte damplokomotiver og en rekke vogner er bevart og brukes i museumsdriften. Med andre ord vil alle som liker vintage få en helt spesiell opplevelse hos oss!

Ta plass!

  • Foto: Trine Grøn Iversen

Bli med på togturen som tar ca. 1 time. Turen passer spesielt godt for barnefamilier og er en kortreist, men flott opplevelse for barn i alle aldre! 

Hvis vi har anledning, kan interesserte også få en runde i verkstedet, der vi driver både vedlikehold og produksjon av deler til damplokomotiver.

Praktisk informasjon og billettpriser finner du her

Tertitten i dag

  • Øivind Bakken

I dag er Tertitten en del av MiA - Museene i Akershus, som står for driften, vedlikehold av banen, bygningene og annet materiell. 

Liste over våre ansatte finner du her.

Selve togdriften står Venneforeningen Tertitten for.

Finn ut mer om Tertitten her:  • Vår lokale sponsor
    1/1
    Vår lokale sponsor