Hopp til hovedinnhold

Foredrag

Roald Amundsens hjem rommer mange historier, om både Amundsen, menneskene rundt han og verden han levde i.

Her er en oversikt over noen av foredragene vi reiser rundt i landet med:

Maud-ekspedisjonen

Maud-ekspedisjonen

Det finnes mange vendepunkt i Roald Amundsens liv, Maud-ekspedisjonen er et av dem. Ekspedisjonen ble aldri som planlagt, men inneholdt likevel store oppdagelser, skuffelser, triumfer og mysterier.

Framheim

Framheim

Framheim - den legendariske overvintringshytten fra Sydpolsekspedisjonen ble bygget i hagen hjemme hos Amundsen. I dag ligger den på havets bunn i Antarktis, men historien om de 9 menn og deres forberedelser til Sydpolen lever ennå.

Roald Amundsens private dagbok

Roald Amundsens private dagbok

Roald Amundsens private dagbok 1924-1925 skiller seg fra alle hans andre dagbøker. Den gir et innblikk i den delen av livet som Amundsen helst holdt for seg selv, og den er skrevet som en lang monolog til en kvinne. Da den ble solgt ut av familien, ble den klausulert for 50 år.

Roald Amundsens siste ferd

Roald Amundsens siste ferd

Det er vanskelig å vite hvor fortellingen om Roald Amundsens siste ferd starter og slutter. For Amundsen begynte det kanskje da telefonen ringte i hans hjem 14. juni 1928, men hvordan det endte vet vi ikke sikkert.

Bestepappa

Bestepappa

For 100 år siden bodde det to små jenter hjemme hos Roald Amundsen. Men de var ikke hans egne døtre. 5 år gamle Nita og 12 år gamle Camilla kalte Amundsen for Bestepappa.

Puslespillet Amundsen

Puslespillet Amundsen

Roald Amundsens liv er sammensatt, skal man forsøke å forstå hvem han var og hva slags liv han levde må historien pusles sammen bit for bit. I flere år har vi lett etter nye brikker, fortellinger og perspektiver for å forstå mer av hvem han var.

Tre ganger hurra for hundene – Amundsen og menneskets beste venn

Tre ganger hurra for hundene – Amundsen og menneskets beste venn

Hva vet vi om Roald Amundsens forhold til sine firbente hjelpere og følgesvenner? Hør historiene om de mange hundene som preget livet til polarhelten

Museum24:Portal - 2024.04.15
Grunnstilsett-versjon: 1