- 1/1
Foto: Ingrid Aas / MiA
Ingredienser
Deigen holder til å lage ca. 6 pinnebrød
4 dl hvetemel
1⁄2 ts salt
2 ts sukker
2 ts bakepulver
5 ss soyaolje
ca. 11⁄2 dl vann
Fremgangsmåte
Det er lettest å lage deigen ferdig hjemme før turen.
- Bland sammen det tørre.
- Tilsett olje og vann og rør sammen til en glatt, ikke for klissete deig.
- Ha litt olje rundt deigen før du legger den i pose eller boks til å ta med på tur.
- Spikk pinner. Det beste spiddet lager du av en grein av frisk tre. Tørre greiner kan ta fyr.
- Tvinn deigen rundt pinnene. Du kan også tvinne deigen rundt en pølse på spidd. Deigen tvinnes rundt en pinne og stekes til den er gjennomstekt og slipper pinnen.
- Prøv å steke over glørne, ikke åpen ild, ellers blir brødet svart uten å bli skikkelig stekt. Snu pinnen ofte, slik at den ikke blir brent.
- 1/1
Pinnebrød lages på flere av Fetsund lensers arrangementer. Her fra julemarkedet. Foto: Fetsund lenser