Ingredienser
Deigen holder til å lage ca. 6 pinnebrød
- 4 dl hvetemel
- 1/2 ts salt
- 2 ts sukker
- 2 ts bakepulver
- 5 ss soyaolje
- ca. 1,5 dl vann
Fremgangsmåte
Det er lettest å lage deigen ferdig hjemme før turen.
- Bland sammen det tørre.
- Tilsett olje og vann og rør sammen til en glatt, ikke for klissete deig.
- Ha litt olje rundt deigen før du legger den i pose eller boks til å ta med på tur.
- Spikk pinner. Det beste spiddet lager du av en grein av frisk tre. Tørre greiner kan ta fyr.
- Tvinn deigen rundt pinnene. Du kan også tvinne deigen rundt en pølse på spidd. Deigen tvinnes rundt en pinne og stekes til den er gjennomstekt og slipper pinnen.
- Prøv å steke over glørne, ikke åpen ild, ellers blir brødet svart uten å bli skikkelig stekt. Snu pinnen ofte, slik at den ikke blir brent.
Oppskriften er inspirert av
Gå på vannet