Hopp til hovedinnhold

Pinnebrød

Pinnebrød smaker godt på tur både sommer og vinter. Rundt Fetsund lenser er det et flott turområde og det er tilrettelagt for å tenne bål på enkelte steder.

  • Barn spiser pinnebrød
    1/1
    Foto: Ingrid Aas / MiA

Ingredienser

Deigen holder til å lage ca. 6 pinnebrød

  • 4 dl hvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 5 ss soyaolje
  • ca. 1,5 dl vann

Fremgangsmåte

Det er lettest å lage deigen ferdig hjemme før turen.

  • Bland sammen det tørre.
  • Tilsett olje og vann og rør sammen til en glatt, ikke for klissete deig.
  • Ha litt olje rundt deigen før du legger den i pose eller boks til å ta med på tur.
  • Spikk pinner. Det beste spiddet lager du av en grein av frisk tre. Tørre greiner kan ta fyr. 
  • Tvinn deigen rundt pinnene. Du kan også tvinne deigen rundt en pølse på spidd. Deigen tvinnes rundt en pinne og stekes til den er gjennomstekt og slipper pinnen. 
  • Prøv å steke over glørne, ikke åpen ild, ellers blir brødet svart uten å bli skikkelig stekt. Snu pinnen ofte, slik at den ikke blir brent.

Oppskriften er inspirert av

Museum24:Portal - 2024.04.15
Grunnstilsett-versjon: 1