<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />
 (Foto/Photo)

Kurs i oppmåling av trebåter

16. og 17. februar 2021


Til forskjell fra de mange fabrikkproduserte tingene vi omgir oss med til daglig, har hver enkelt tradisjonsbåt en verdi i seg selv som kilde til kunnskap. En viktig metode for å få fatt i den kunnskapen, er å måle den opp. 

Vi på Oslofjordmuseet har tenkt at det er flere enn oss som vil ha interesse og nytte av å lære og måle opp båter. Derfor inviterer vi til et to-dagers oppmålingskurs hvor vi måler opp og tegner ut en åpen bruksbåt.

Kurset vil ledes av professor emeritus Arne Emil Christensen. Han er ikke bare en av de fremste ekspertene på tradisjonsbåter i Norge, men også en av de dyktigste til å måle dem opp.

Det finnes flere måter å måle opp båter på. Dette skal Terje Planke gi oss et lite teoretisk innblikk i en av dagene. Terje Planke er førsteamanuensis ved universitetet i Sørøst-Norge og førstekonservator ved Norsk Folkemuseum.

Kurset holdes tirsdag 16. og onsdag 17. februar kl. 09.45 – 16.00.
17. februar kl. 12.00 – 13.30 holder Terje Planke foredraget «Ulike perspektiver og metoder for båtdokumentasjon».

Kurset har fått støtte fra Kulturminnefondet og er derfor gratis. Det serveres kaffe/te og en enkel lunsj begge dager.

Meld deg på innen 1. februar

Send din påmelding på e-post til Cathrine C. Arnesen ved Oslofjordmuseet: cathrine.arnesen@mia.no innen 1. februar 2021. 

Gi beskjed om eventuelle allergier eller andre mathensyn.

Kurset har kun plass til ti deltakere. Skulle det bli rift om plassene, ber vi deg om å skrive noen linjer om hvorfor det er viktig for deg å delta på kurset.

Adresse: Oslofjordmuseet, Chr. Jensens vei 8, 1390 Vollen 

Har du spørsmål?

Ta kontakt!