Hopp til hovedinnhold

Utforsk Oslofjorden!

Museet inviterer barnehagegrupper til gratis opplegg.

Vi lover de minste en minnerik dag ved sjøen, med glede av å være i nærheten av vann, utforskning av fjæra, samt et spennende lite innblikk i hva ett museum er for noe.

Både museets lokaler og beliggenheten gir gode lekemuligheter, muligheten til å bevege seg fritt og utforske nye omgivelser. Opplegget på cirka tre timer er tilpasset barnehagegrupper, og kombinerer ett lite museumsbesøk med friluftsaktiviteter på stranda like ved.

Ta med gummistøvler og klær etter vær!

Aldersgruppe: fra 4 år (siste året i barnehagen).

Mandag-fredag, kl. 10-13. Gratis inngang.

Ta kontakt for påmelding!

Program


Del I        Hva er et museum for noe?

  • Velkommen (10 minutter): Kort samtale med formidleren om hva er et museum egentlig for noe? Hva gjør vi her?
  • Utforsk utstillingen (15 minutter): Vi tar en kikk inn i utstillingen «Fjordfortellinger», ser på litt ting og svarer på spørsmål som «Hvorfor het noen båter pappabåter for hundre år siden?» «Hva gjør et skittent håndkle i utstillingen?» og «Hvor gammel må en ting være for å komme inn på et museum?»
  • Fri lek i «Barnas Oslofjord» (30 minutter): I Barnas Oslofjord er det lov å ta på alt og utforske på egen hånd. Vær skipper på egen fiskebåt, prøv å ro eller dra på hyttetur.

Del II       På med støvler og ut til stranda!

  • Lunsj på Fritznerstranda (45 minutter): Ta med matpakke, vi stiller med telt og pikniktepper. Blir det en regndag, så tar vi matpausen inne på museet og går ut etterpå.
  • Samling på stranda (10 minutter): Har du noen gang funnet noe spennende ved fjorden som du tok med deg hjem? Har du opplevd noe morsomt eller spennende ved fjorden? Vi vil gjerne høre om det!                                 
  • Utforskning av fjæra (30 minutter): Sammen med formidleren utforsker vi fjæra og ser på dyre og planteliv. Vi stiller med krabbesnører, håv, vannkikkerterter og tangrive.

Museum24:Portal - 2024.03.00
Grunnstilsett-versjon: 1