Hopp til hovedinnhold

Velkommen til omvisning!

Daglig i sommer fra tirsdag-søndag, kl. 14, 20 min.
Gratis inngang.

  • Hånd som tar en kube med tekst
    1/1
    Utforsk fjorden fortellinger! MiA

Først tar vi deg med til Fjordfortellinger i første etasje. Utstillingen viser et utvalg historier fra Oslofjorden som er resultat av et samarbeid med historiestudenter, åttendeklassinger og det lokale historielaget. Den gir et inntrykk av det store mangfoldet som utgjør Oslofjordens historie. Fortellingene spenner fra historien av fjordens miljøproblemer, fjorden som et landskap i endring, til mer kjente fortellinger om lyse sommerdager. Kanskje gjenkjenner du til og med noen historier fra ditt eget liv ved fjorden?

Etterpå tar vi deg med til "Livet med båtene" i underetasje. Her kan du se noen eksempler av båter fra museets samling. Disse båtene speiler Norges utvikling til en nasjon av fritidsbåter, og du vil høre om hvordan endringer i samfunnet fra trettitallet til etterkrigstiden har preget fritidskulturen og båtlivet ved Oslofjorden. 

Gjennom fotoalbumene får du et unikt innblikk i båtenes historie - fra hvordan de ble bygget og vedlikeholdt, til historiene om menneskene som eide dem.

  • 1/1
    I båthallen viser vi "Livet med båtene"
Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1