<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />

Barnehager og 1. - 2. trinn

Vi tilbyr og skreddersyr et spennende og lærerikt museumsbesøk som er tilpasset barnehager og elever fra 1.-2. trinn på barneskolen.

Program for barnehager og elever i 1. til 2. trinn:

Havet og hvordan vi kan ta vare på det

Vi starter besøket i museets auditorium hvor gruppen får en introduksjon av Oslofjordmuseet og hva vi arbeider med på museet. Kanskje har noen allerede besøkt museet og har en favorittbåt? Fra introduksjonen går vi videre over til å snakke litt om havet og de ulike havene på jorden. Hva skjer om vi kaster søppel i havet? Hvor kan det ta veien? Hvorfor er det farlig? Denne tematikken tar vi med oss videre inn i omvisningen i museets utstillinger.

Omvisning i museets utstillinger

Etter litt felles informasjon tas gruppen med på en omvisning i museets ulike utstillinger. Per dags dato har museet blant annet en temporær utstilling som fokuserer på den økende faren ved plastforsøpling i havet. Gruppen får på nært hold se hvilke konsekvenser forsøpling har for livet i havet.

Oslofjordmuseets båthall er svært populær for både unge og eldre. I båthallen kan man se ulike båter som en gang har seilt på Oslofjorden. Kanskje har man besteforeldre som fortsatt sverger til en bestemt type båt eller en påhengsmotor?

Lunsj i museets kafé

Det blir satt av god tid til lunsj i museets kafé og gruppen får lov til å spise medbragt matpakke.

  • 1/1

Strikkbåtbygging og utforskning av museet

Etter lunsj deler vi gruppen opp i to mindre grupper, slik at hver enkelt får like mye tid på hver aktivitet. Gruppene bytter aktivitet etter avtalt tid.

Strikkbåtbygging

Blant museets yngre besøkende er strikkbåtbygging ved museets innendørsbasseng et klart høydepunkt. Sammen med en ansatt fra museet får barna en mulighet til å lære litt om strikkbåtbygging, før de selv skal lage sin egen unike strikkbåt. Når denne er ferdig kan barna fritt prøvekjøre båten i bassenget, og kan ta denne med hjem etter besøket.

Vandring i museet

Museets utstillinger har flere installasjoner som det ofte ikke blir tid til at alle prøver og undersøker under omvisningen. Mens den ene gruppen bygger strikkbåter, får den andre gruppen muligheten til å utforske museet fritt sammen med en ansatt fra barnehagen/skolen. Her får man muligheten til å blant annet utforske og prøvekjøre museet Herwa 15’-plastbåt eller prøve seg som havnearbeider under lossing av fartøy.

Priser

25 kr. per barn
Ledsagere gratis
Strikkbåtbygging: 25 kr per båt

Ta kontakt for bestilling