<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />

3. - 4. trinn og SFO

Vi tilbyr og skreddersyr et museumsbesøk for elever på 3.-4. trinn og SFO. Sentralt i dette tilbudet er temaet kystkultur og Oslofjordens historie fram til i dag.

Program

«Hva er kystkultur?»

Vi starter besøket i museets auditorium hvor gruppen får en introduksjon av Oslofjordmuseet og hva vi arbeider med på museet. Gruppen får deretter et kort foredrag om kystkultur i Norge generelt, men mer spesifikt om kystkulturen rundt Oslofjorden. I foredraget kommer vi også innom et lokalt, relevant tema som polarskipet «Maud», som ble bygget rett ved hvor museet ligger i dag.

Lunsj

Det blir satt av god tid til lunsj i museets kafé og gruppen får lov til å spise medbragt matpakke.

Strikkbåtbygging og utforskning av museet

Etter lunsj deler vi opp gruppen i to mindre grupper, slik at hver enkelt får like mye tid på hver aktivitet. Gruppene bytter aktivitet etter avtalt tid.

Strikkbåtbygging

Blant museets yngre besøkende er strikkbåtbygging ved museets innendørsbasseng et klart høydepunkt. Sammen med en ansatt fra museet får barna en mulighet til å lære litt om strikkbåtbygging, før de selv skal lage sin egen unike strikkbåt. Når denne er ferdig kan barna fritt prøvekjøre båten i bassenget, og kan ta denne med hjem etter besøket.

Vandring i museet

Museets utstillinger har flere installasjoner som det ofte ikke blir tid til at alle prøver og undersøker under omvisningen. Mens den ene gruppen bygger strikkbåter, får den andre gruppen muligheten til å utforske museet fritt sammen med en lærer. Her får man muligheten til å blant annet utforske og prøvekjøre museets Herwa 15’-plastbåt eller prøve seg som havnearbeider under lossing av fartøy.

Etter endt opplegg og oppsummering av dagen, står gruppen fritt til å være igjen på museet den resterende tiden som er avsatt. Da står man fritt til å teste strikkbåtene ytterligere i museets basseng.

Priser

25 kr. per barn
Ledsagere gratis
Strikkbåtbygging: 25 kr. per båt

Ta kontakt for bestilling