Hopp til hovedinnhold

Tilbakeblikk på 2022

Endelig en sommer uten koronapandemi. Vi ser tilbake på mange fine sommerminner på Stein skole!

 • Jenny Jordahl på åpningen av utstillingen.

Utstilling med Jenny Jordahl

Sommerens første utstilling i galleriet på Stein skole tok utgangspunkt i Jenny Jordahls barnebok, Hannemone og Hulda som handler om en havfrue og en hulder som forelsker seg i hverandre. Jordahl har laget en nydelig barnebok om kjærlighet og å finne den rette. Illustrasjonene er humoristiske og lekende, men også romantiske og drømmende. Utstillingen het «Hannemone og Hulda – en utstilling om en forelskelse» og var en del av den nasjonale markeringen Skeivt Kulturår.


Nytt telt

I år kunne vi ha store arrangement i vårt splitter nye telt. Teltet skal brukes hvis vi skal ha store arrangement på Stein og det er plass til 100 mennesker. En stor takk til Stein skoles venner som tok på seg ansvaret med å sette det opp og ta det ned igjen. Ikke bare er de flinke og smarte - de har muskler også!

 • 1/2
 • 2/2

Wergelands fødselsdag

Dermed kunne vi markere Wergelands fødselsdag i le for vind og duskregn. Det ble et flott arrangement med foredrag av Sigrid Salen; To heltedikt - om Henrik Wergelands forhold til lov, samfunn og nasjonalkjensle. Et utvalg fra Nes bygdekor åpnet arrangementet med korsang. "Til min Gyldenlak" ble framført av Jostein Øien. Fiolinist Kaja Østervold stod for vakre musikalske innslag.

 • 1/2
  Nes bygdekor lagde god stemning.
 • 2/2
  Sigrid Salen holdt foredrag.

Kaker og omvisninger

Denne sommeren hadde vi utvidet åpningstidene, og det meste av sommeren var vi åpne fra torsdag til mandag. Bente serverte deilig hjemmebakst hver dag og vi hadde faste omvisninger i tillegg til egne omvisninger spesielt tilrettelagt for barn. 

 • 1/2
  Bente bakte mange deilige kaker i sommer. Blant annet honningkake med egenprodusert honning.
 • 2/2
  Maiken Sundby hadde omvisning med fokus på eventyr.

Skoleelever på besøk

Dette året kunne vi endelig ha skolebesøk som vanlig og det var kjempekoselig å ha besøk av så mange fine femteklassinger. De hadde gode refleksjoner rundt skoleutsmykning og kunst. Det ble noen fine dager og vi gleder oss til å ta i mot nye feteklassinger til våren. 

 • 1/1
  Skoleelever stiller seg opp foran døra som i "gamledager". Jorun forteller og viser de rundt inne i skolen.

Vikinger på tunet

Stein skole var med på den nasjonale markeringen av 1000 års jubileet til Olav den hellige. Vi hadde både vikingskole og lek med runer på museet i sommer. 

 • 1/1

Moderne ikoner

Sommerens siste utstilling het "Moderne ikoner" og er av Heidi Hestnes og Elin Anita Aasland. De har siden 2010 jobbet sammen for å finne frem til sitt eget ikonuttrykk ved hjelp av tradisjonelle og nye maleteknikker. Vakre kunstverk på treplater med bladgull og ornamentikk innrisset.

 • 1/2
 • 2/2
  Kunstnere i dialog med besøkende under åpningen.

Virtuelt museum

Denne sesongen var det også yrende liv på Stein utenfor åpningstiden. I vinter skal nemlig Virtuelt Museum lanseres. Det betyr at du kan besøke Stein skole (og andre utvalgte museer) fra sofakroken. Vi har nemlig hatt en fotograf som har tatt 360 bilder innvendig på skolen. I tillegg har vi intervjuet noen elever som du kan se små filmer av, der de forteller om hvordan det var å være elev på Stein. Følg med på våre nettsider for mer informasjon. 

 • 1/1

God jul!

Vi ønsker alle en riktig god jul og et feiende flott nytt år og gleder oss til å se dere igjen til sommeren!

 • 1/1
Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1