<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />

Salgsutstilling: Grethe Schei

I sommer stiller vi ut og selger de fargerike verkene til kunstner Grethe Schei i vårt flotte galleri på Stein skole. Utstillingen åpner 27. juli kl. 13 ved kunstneren selv.

  • 1/1
    Maleri av Grete Schei

Utpreget kolorist

Grethe Schei (1949 – ) kommer fra Kristiansund og er bosatt på Tangen i Hedmark. Hun har sin utdanning fra malerlinjen ved Statens håndtverks- og kunstindustriskole og fra Statens kunstakademi i Oslo, der hun studerte under Ludvig Eikaas.

Ludvig Eikaas karakteriserte Grethe Schei som en utpreget kolorist. Og det er nettopp fargen som interesserer Grethe Schei og som taler til hennes kunstneriske følelse og vilje.

Når hun, som hun sier, starter med å "åpne lerretet", lytter hun innover før hun setter den fargen som klinger i henne, leter seg videre innover i motivet og til neste farge. Hver enkelt farge svarer. De er i dialog med hverandre. Hun legger strøk på strøk, bygger lagene som i en polyfoni, der de forskjellige melodiene får utvikle seg, men likevel toner sammen i en helhet.

De senere årene har Grethe Schei bodd og arbeidet på Kunstnerhuset i Svolvær om vinteren, og det er de spesielle blå-, grå- og grønnfargene, lyset og vannspeilingen langs kysten som har preget maleriene derfra.  Kystlandskapet har også fremkalt en serie bilder knyttet til  barndomsminner fra Vestlandet. Et oppmerksomt øye vil kunne kjenne igjen en spesiell strand eller et kjent fjell, men det er stemningen, kunstnerens indre erindring, den mentale tilstanden bildet uttrykker som når oss som publikum og setter avtrykk i oss.

Grethe Schei er en produktiv kunstner som har hatt mange separatutstillinger, og hun har vært representert på en rekke kollektivutstillinger. Hennes siste separatutstilling var på Ingeborg Refling Hagens kulturhus Fredheim i 2017. Hun var den første kunstneren som fikk utstillingsplass på det nyetablerte kultursenteret. Utstillingen var en stor suksess, med hele 50 utstilte malerier og mange besøkende.

  • 1/1
    Maleri av Grete Schei