<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />

Urban

Katalog til utstillingen Urban. En fotoutstilling av elever fra Medier og Kommunikasjon, Lillestrøm vgs i samarbeid med Museumfabrikken. MiA 2015. Katalogen koster 50 kr og kan kjøpes ved henvendelse til post@mia.no eller +47 47471980

  • Urban - katalog til fotoutstilling på Museumsfabrikken 2014 (Foto/Photo)

I fotoutstillingen Urban har vi utfordret unge elever fra Medier og kommunikasjon ved Lillestrøm VGS om deres syn på hva det urbane består i. Dette er blitt en spennende utstilling Urban med fotografier og tekster som utforsker andre aspekter av det urbane enn det vi som voksne og museumsmedarbeidere vanligvis forbinder med urbanitet. 

Der vi ser yngre og eldre bebyggelser, infrastruktur, handel- og næringsvirksomhet, ser ungdommene et pulserende liv, streetfashion og streetart og forbinder urbanitet med et livsstilskonsept.  

Å være urban er å være laidback og relaxed. Bildene viser enkeltindivider som performer eller venter. Ingen opptrer i grupper, men er de alene? Ikke nødvendigvis. Ungdommene forklarer i sine tekster at en urban person, er en som ikke er redd for å skille seg ut fra folkemengden. Å være urban er å være selvstendig og ta egne valg.

Kan urbanitet være en farge? Ja, forteller ungdommene. Det urbane er sterke og mørke farger - burgunder, rødt, blått, mørkgrønt, gult, lilla og svart. Det urbane er travelhet og høy puls, trafikk, busser, kaos og mennesker.

Kirsten Linde, konservator NMF