<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />

Linderud Gård

Av Kari Greve og Einar Petterson. Labyrinth Press. Boken koster 400 kr og kan kjøpes på Linderud gård eller ved henvendelse til post@mia.no eller + 47 47471980.

  •  (Foto/Photo)

Utgivelsen av boken om Linderud Gård markerer 300 års jubileet for gården. Erich Morgenssøn kjøpte i 1713 gården av sin far Mogens Lauritssøn. Da begynte oppføringen av den fremdeles eksisterende praktfulle lystgården i bindingsverk. 

Etter 300 år er gården fortsatt et levende sted, der publikum kan oppleve historiens sus i de historiske rommene som er godt bevart, samt i det praktfulle, barokke haveanlegget som er bortimot unikt i norsk sammenheng. 

Bokens forfattere, Kari Greve og Einar Petterson har bodd på gården i 28 år. De har hatt et rikt kildemateriale å arbeide med, både i tekst og bilder. Her får man informasjon om de forskjellige eierne og deres familier. 

Samtidig er boken rikt illustrert med malerier fra den første tiden til fantastiske sort/hvitt fotografier av Matthiesen familiens liv til vakre interiør og eksteriør bilder av gården slik den ser ut i dag.

Boken inneholder med sine 184 sider et meget interessant bilde av en storgård som ligger sentralt i Oslo.