Hopp til hovedinnhold
src="https://dms-cf-04.dimu.org/image/0334AS5SLT8r?dimension=1200x1200"/>

Tidslinje

Koronautbruddet i Norge 2020

31. desember 2019 fikk WHO-kontoret i Kina informasjon om flere personer som hadde fått en lungebetennelse av ukjent opphav i byen Wuhan i Kina.

9. mars 2020 ble de første koronapasientene innlagt på sykehus i Norge.

11. mars ble det vedtatt et nasjonalt forbud mot innendørs arrangementer med over 500 deltakere.

12. mars kom regjeringen Solberg med inngripende tiltak mot koronasmitte som innebar stengning av alle landets barnehager og skoler på alle alderstrinn og utdanningsnivåer.

Det ble utstedt møteforbud for kulturarrangementer og idrettsarrangementer.

Treningssentre og svømmehaller ble stengt. Virksomheter som tilbyr tjenester som hårklipp, hudpleie, massasje og tatovering ble stengt.Serveringssteder fikk strenge restriksjoner.

Samtidig ble det gjort vedtak om forbud mot utenlandsreiser for helsepersonell og vedtak om karantene etter reiser utenfor Norden.

Folkehelseinstituttet kom med en lang rekke råd for å redusere smitten, deriblant bedre håndhygiene, å unngå kollektivtransport og å ha hjemmekontor.

14.-16. mars ble utenlandske statsborger nektet innreise til Norge uten kritisk grunn til å komme. Passasjertrafikken stanses ved alle flyplasser og havner i Norge.

16., 19., og 21. mars behandlet Stortinget økonomiske tiltak i møte med koronautbruddet.

19. mars innførte regjeringen forbud mot å overnatte på fritidseiendom utenfor egen kommune og anbefalte å unngå fritidsreiser.

20. april gjenåpnes barnehagene. Helsefaglige virksomheter som fysioterapeuter og psykologer kan igjen drive virksomhet. Hytteforbudet oppheves.

27. april skal elevene fra 1. til 4. trinn tilbake på skolen. Tjenester som frisører og hudpleie kan holde åpent.

15. juni. Forbudet mot kultur- og idretts- og andre arrangementer vil gjelde frem til denne datoen.

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1