Hopp til hovedinnhold

Tradisjoner og visjoner – Møbler og interiører 1880–1920

Vil du kjøpe boken?

Du kan enkelt bestille boken i MiAs nettbutikk:

Om boken

Utgangspunktet for denne boken går mer enn tjue år tilbake i tid. Da jobbet forfatter Berit Anderson med Labråten i Asker – hjemmet til Hulda og Arne Garborg. 

Asker kommune hadde kjøpt stedet av arvingene og ønsket at det skulle bli museum og del av Asker museum. Stedet åpnet for publikum i 1996 og var fullt ferdig restaurert rundt år 2000. 

Hjemmet var Hulda Garborgs verk. Hun var både byggmester og arkitekt ifølge Arne Garborg. Det var særlig hennes fargebruk og gjennomførte helhet som imponerte Anderson, og gjennom arbeidet med dette ble hun oppmerksom på personer og retninger som inspirerte Hulda Garborg i hennes nasjonsbyggende prosjekt.

 • Salongskap av Marie Karsten
  1/3
  Salongskap Av Marie Karsten
 • Forstuen Akvarell av Gerhard Munthe
  2/3
  Forstuen Akvarell av Gerhard Munthe
 • Vakker stol med bemalt treutskjæring av Lars Kinsarvik
  3/3
  Stol Av Lars Kinsarvik

I boken blir du kjent med tanker, bestrebelser og mennesker som var med å bygge Norge i tiden før og etter unionsoppløsningen i 1905. Ikke med kuler og krutt, men ved å gjenreise hjemmet – nasjonen – gjennom et samspill av ideer, vilje til samfunnsbygging, til å bidra og til å erverve seg ny kunnskap og ferdigheter, og ved, ikke minst, å frambringe mye godt håndverk, kunsthåndverk og kunstindustri. 

 • Hotell Hardanger. Foto: Norsk folkemuseum.
  1/1
  Hotell Hardanger. Foto: Norsk folkemuseum.