Hopp til hovedinnhold

Je suis Charlie

Utstillingskatalog til utstillingen Je suis Charlie. Forord Vigdis Wolden og Erik H. de la Forest. Katalogen koster 50 kr og kan kjøpes på Avistegnernes Hus eller ved henvendelse til post@mia.no eller +47 47471980

  • Je suis Charlie

Den 7. januar 2015 ble det franske satiremagasinet "Charlie Hebdo" hardt rammet av terror. Med kald presisjon ble magasinets tegnere, journalister og andre ansatte myrdet av terrorister som gjemte seg bak en fundamentalistisk islamsk ideologi. Holdninger som står langt fra det majoriteten av muslimer står for.

I flere tiår hadde "Charlie Hebdo" etablert seg i fransk presse som et "enfant terrible" når det gjaldt satire. De gikk langt i å latterliggjøre makten enten den var religiøs, politisk eller økonomisk. De sparket mot fundamentalister, rasister og homofobe og stod støtt i den stolte 200-årige franske karikaturtradisjonen.

For Avistegnernes Hus var det naturlig å vise solidaritet med alle som med pennen fronter ytringsfriheten. Vi inviterte norske avistegnere til å bli med på utstillingen "Je suis Charlie", som åpnet 17. januar 2015. Dette heftet viser et utvalg av de nærmere 70 tegningene fra utstillingen. 

"Charlie Hebdo" har hentet sitt navn fra tegneserien om Charlie Brown av Charles M Schulz. Lille Charlie er ingen modig actionhelt, han er ofte usikker, går stadig på en smell og er veldig lik oss alle. 

Vigdis Wolden, kurator

Erik H. de la Forest