<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />
 (Foto/Photo)

Hva skjer med gjenstanden på museet?

En av museenes oppgaver er å samle inn gjenstander og bevare dem for fremtiden. Men hva skjer egentlig med en gjenstand som kommer på museum?

Når en gjenstand tas inn i samlingene våre, blir all tilgjengelig informasjon registrert i datasystemet Primus, og gjenstanden får et unikt museumsnummer. Beskrivelse, mål, materiale og historikk er blant feltene som blir fylt inn. 

Gjenstands- eller malerikonservator vurderer tilstand for å anslå om gjenstanden trenger konservering eller spesielle oppbevaringsforhold. 

Hvis gjenstanden ikke skal rett på utstilling, har den det best på fellesmagasinet vårt. Der er det god sikkerhet, stabilt klima og trygt for skadedyr. Der går gjenstanden først gjennom en fryseprosess for å sikre at den er skadedyrfri. Gjenstanden rengjøres deretter forsiktig, merkes med gjenstandsnummer, fotograferes, pakkes og magasineres. Vi bruker strekkoder for å sikre at gjenstandene er lett tilgjengelige, og enkle å finne frem når noen vil bruke dem i utstillings- eller forskningssammenheng. 

Når prosessen er fullendt og gjenstanden ligger trygt på magasinhylla, legges informasjon og bilder av gjenstanden ut på Digitalt Museum, der du som besøker kan søke blant tusenvis av museumsgjenstander i hele landet. 

Noen tror at museumsgjenstander blir glemt og gjemt når de havner på magasin, men vi som jobber her vet at det er først der de virkelig blir søkbare, tilgjengelige og ikke minst får de beste forhold for bevaring for fremtiden.