<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />

Grønt møtested

Akershus er et fylke i rask utvikling. Vi som museum skal ikke bare vise fortiden, men også være en aktiv del av utviklingen ved å gi publikum samtidsaktuelle opplevelser. Lørenskog bygdemuseum er et godt eksempel på dette og går grønne tider i møte.

I 2015 overtok Anniken Hesselberg som avdelingsleder for Lørenskog bygdemuseum. Mellom kjøpesentre og bilvei, har hun etablert et nytt møtested i Lørenskog i en grønn oase på Skårer gård. Hver torsdag har hun åpen kafè med hjemmelaget økologisk og allergivennlig mat og kaker. Hun har også åpnet en liten landhandel med grønne varer. Varene formidler ulike håndverkstradisjoner og er nøye plukket ut med høy grad av bærekraft som et av kriteriene. Landhandlere var - i tillegg til å drive nødvendig varehandel, viktige sosiale møtepunkt i nærmiljøet, slik bygdemuseet nå er tenkt å bli. 

Oikos Lørenskog Økolag ble startet på bygdemuseet mars 2016 og siden oppstart har økolaget, i samarbeid med museet, fått på plass bikuber i hagen. Honningen kan kjøpes i vår landhandel. I pallekarmene på tunet dyrkes det ulike grønnsaker og urter, og i hagen rundt Røykåshytta er det satt poteter, jordskokk og plantet jordbærplanter. I mai 2017 flyttet det inn høner på gården. Det er økolaget som har ansvaret for hønseholdet. Har du lyst til å være med? Ta gjerne kontakt.

Høsten 2016 mottok bygdemuseet kr 800.000,- fra Sparebankstiftelsen DNB. Disse pengene skal gå til å utvikle utstillingen "Kjøkkenveien - matens reise fra jord til bord". Utstillingen forventes å stå klar i løpet av 2019. 

Våren 2017 ble anlagt skolehager på Skårer gård. Skolehagene er en del av et pilotprosjekt i samarbeid med Regionkontor for Landbruk og Lørenskog kommune. Det er dyrket i pallekarmer og satt poteter. Prosjektet vil utvides fra og med våren 2018.

Kontaktperson:
Avdelingsleder Anniken Hesselberg
Mail: anniken.hesselberg@mia.no
Telefon: 41210007


  • Lrenskog_Anniken_Hesselberg.jpg