Ingredienser til 22 snurrer
- 900 gram Dala landhvete, siktet
- 6 dl havremelk, lunken
- 25 gram gjær
- 150 gram kokosblomstsukker
- 1 ts malt kardemomme
- 1/4-1/2 ts salt
- Melkefri margarin, i terninger
- Ceylonkanel, smør og kokosblomstsukker til utbaking
Fremgangsmåte
Ha alle ingrediensene i en bakebolle, med unntak av margarin. Elt alt sammen i ca 10 min. Tilsett margarin i små terninger og elt til deigen slipper kantene i eltebollen og alt smøret er eltet godt inn i deigen, etter ca 10 minutter.
La deigen heve til dobbel størrelse, ca 30 min.
Kjevle ut deigen. Smør på et godt lag med melkefritt smør og strø på jevnt med kanel og kokosblomstsukker. Brett deigen i tre lag og skjær opp 22 strimler. Strimlene snurres sammen.
Legg bollene på brett og la de etterheve på et lunt sted i 30-40 minutter.
Stekes midt i ovnen på 200 grader i 10-12 minutter
Oppskriften er inspirert av "verdens beste boller", Trines matblogg.