Hopp til hovedinnhold

Surdeigspannekaker

Har du kastet deg på surdeigstrenden enda?

Ingredienser

  • 4 dl siktet spelt
  • 3 dl finmalt spelt
  • 5 dl vann
  • 1 ss boblende surdeigsstarter

Bland alt sammen og la stå i minst 8 timer.

  • 6 egg
  • 1 ts salt
  • 4 dl valgfri melk
  • 50 g smeltet smør eller plantemargarin

Rør inn resten av ingrediensene og stek pannekakene i en varm jernpanne. Sett komfyren på 100 grader og legg de ferdige pannekakene i ovnen etterhvert som de er ferdige, slik holder de seg gode og myke til alle er ferdig stekt. Serveres med blåbærsyltetøy. 

Det finnes mange fremgangsmåter på hvordan man lager en surdeigsstarter, her er en oppskrift steg for steg

  • 1/1
Museum24:Portal - 2024.03.19
Grunnstilsett-versjon: 1