<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />

Sportskafé på Skulerudstua vinter 2021

Velkommen inn i varmen!

  •  (Foto/Photo)

På vei inn mot Losby finner du Skulerudstua, Lørenskogs eldste våningshus fra 1669. I denne koselige stua holder lekarringen Hunar normalt dørene åpne hver søndag hele vinterhalvåret (med unntak av desember). Kom inn i varmen og nyt Romerikes beste vafler, en deilig kopp kaffe eller solbærtoddy!

Skiforeningens løypekart i nærheten

Skulerudstua ligger vakkert til på overgangen mellom Østmarka og det svakt kuperte jordbrukslandskapet i Lørenskog, og må ikke forveksles med den større Skullerudstua i Oslo (skulle du ta feil er det ikke mer enn en litt lang dagsmarsj i mellom). Mange har Skulerudstua som mål i seg selv, men den kan også brukes som utgangspunkt for å komme videre til for eksempel Halssjøen eller Mariholtet. 

Skulerud var tidligere våningshus på Skulerud gård, som kan ha blitt ryddet allerede i vikingtida. Den eldste delen av stua er trolig fra 1669 og er den eldste bevarte bygningen i Lørenskog. Den nyere delen er fra 1770. På 1990-tallet gjennomførte kommunen en omfattende restaurering som førte til at det nedslitte, men verneverdige våningshuset ble satt opp i skikkelig stand, slik det står i dag. Skulerudstua er i dag en del av Lørenskog bygdemuseum.

  •  (Foto/Photo)
  •  (Foto/Photo)
  •  (Foto/Photo)