Skvallerkålpai
Paideig
- 150g hvetemel
- 100g smør
- ½ dl.vann
- ¼ ts.salt
Smuldre deigen sammen for hånd, eller kjør den sammen i en foodprosessor. La deigen hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter.
Kjevle ut deigen og legg den i en godt smurt paiform. Prikk deigen med en gaffel for at den ikke skal boble seg under steking. Forstek bunnen på 150 grader i 10-15 minutter.
Fyll
- 400-500 g forvellet skvallerkål
- 1 purre, eller 3 vårløk
- 1 fedd hvitløk
- 150g ost, feks fetaost
- 5 egg
- 2,5 dl fløte/melk
- ¼ ts. revet muskat
- tomat eller paprika til pynt
Hakk skvallerkål, purre og hvitløk og fordel det over deigen.
Riv ost (eller smuldre fetaost).
Rør sammen egg og fløte. Bland osten i og hell det over i formen.
Pynt med paprikaringer eller tomatskiver.
Stekes på 150 grader i 30-40min. til eggestanden har stivnet.
Serveres med grønn salat.
Tips
Når man skal bruke ugress i matlagingen bør man plukke etter sesong. Plukk ugresset når det er nyutsprunget. Venter man for lenge med å plukke, kan det bli trevlete og få en besk smak.
Brennesle, skvallerkål og meldestokk bør forvelles før det brukes i matlagingen. Nyutsprungne skudd av skvallerkål trenger ikke forvelles, og egner seg godt i salater.
Man bør også tenke på hvor ugresset plukkes, og skyll det godt før bruk. Unngå grøftekanter langs bilveier, de fleste finner ofte mer enn nok i egen hage, eller litt utenfor turstiene.