Hopp til hovedinnhold
  • 1/1

Politikerne i Lørenskog har bestemt at alle barne- og ungdomskoler skal ha et skolehagetilbud i gangavstand fra skolen. Alle skal også  Grønt Flagg-sertifiseres, med skolehage som et sentralt tema i sertifiseringsordningen. Åtte av fjorten skoler ligger i gangavstand til Lørenskog bygdemuseum og bygdemuseets skolehageteam har ansvar for undervisning og drift av skolehagene i kommunen.

Skolehagen på bygdemuseet startet opp i 2017, i et samarbeid mellom MiA - Museene i Akershus, Regionkontor Landbruk og Lørenskog kommune. 

Elevene dyrket i pallekarmer og satte poteter i plenen. Året etter vokste det frem en solsikkeskog etter at alle sjetteklassingene sådde hvert sitt solsikkefrø, under den årlige DKS-uka på museet. Flere 5. klasser fikk tilbud om dyrkingskurs i naturfagstimene. 

I 2019 fikk alle 5.klasser tilbud om dyrkingskurs, og elleve klasser, to SFO, en spesialskole, et aktivitetssenter og elever fra Natur videregående skole, dyrket i skolehagen på museet. Solheim videreførte dyrking på egen skole og på Fjellhamar og Luhr ble det etablert nye skolehager. Rundt 800 elever bruker i dag skolehagene i Lørenskog.

Kommunens mål for skolehagen er at:

  • barna skal lære hvordan mat blir produsert
  • barna skal utvikle forståelse for økologiske kretsløp og bærekraft
  • flere fag skal knyttes til praksis i skolehagen
  • barna skal få bedre helse gjennom aktivitet, sanseopplevelser, sunt kosthold og samhandling
Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1