20 muffins
Forvarm ovnen til 200 grader og sett 20 muffinsformer utover på et stekebrett.
- 150 gram romtemperert smør
- 150 gram kokosblomstsukker eller hvitt sukker
- 2 egg
- 1,5 dl melk
- 250 gram siktet spelt
- 2 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 2 ss kakaopulver
Smør og sukker røres luftig. Tilsett et egg av gangen. Bland det tørre sammen og tilsett vekselsvis med melken. Fordel røren over i formene.
Stekes midt i ovnen i 15 min. Avkjøles på rist.
Glasur
- 100 gram mykt smør
- 3 dl melis
- 1 ss kakaopulver
- 2 ss kald kaffe
Bland ingrediensene sammen til en luftig krem. Bruk en kniv til å bre glasuren utover, eller en sprøytepose. Dekorer med strøssel, kokosmasse, hakkede nøtter eller hakket sjokolade.