Hopp til hovedinnhold

Potetsuppe

  • MiA/Łukasz Bielawski

Ingredienser

600 gr rå potet

8 dl kraft eller vann+ buljongterniger

2 dl melk

1 dl matfølte

1/2 purre i skiver

2 hvitløksfedd

Litt smør

Salt og pepper

Løpstikke eller andre urter etter smak og behag.

Fremgangsmåte

Fres hvitløk og purre i smør, det skal ikke bli brunt. 
Tilsett poteter, og fres noen minutter til. 
Tilsett kraft eller vann/buljongterninger. Prøve med to terninger, og ha i flere ved behov. 
La suppa koke til potetene er møre. 
Bruk stavmikser eller blender for å kjøre suppa jevn. 
Tilsett melk og fløte
Smak til med salt og pepper
Ønsker du å bruke løpstikke eller andre urter, så kan de enten kokes med potetene hele tiden, eller tilsettes før suppa kjøres jevn. Smaken fra urtene blir mer framtredende hvis de tilsettes tidlig. 

Urter kan også hakkes, og strøes på suppe. Stekte baconterninger er også godt, det samme er god olje. Siden suppa er så nøytral i seg selv, så er mulighetene mange.

Serveres gjerne med godt brød til.

Museum24:Portal - 2024.04.15
Grunnstilsett-versjon: 1