Ingredienser (ca. 1,5 kg deig):
- 400 g kokosblomstsukker
- 1,5 dl vann
- ¾ dl lønnesirup
- 1 ss kanel
- ½ ss malt nellik
- 1 ss ingefær
- 250 gram smør
- 1 ss natron
- 850 g siktet spelt
Fremgangsmåte:
Bland kokosblomstsukker, vann, lønnesirup og krydder i en gryte og varm opp.
Trekk gryten fra platen og ha i smøret. Rør blandingen kald.
Løs opp natron i 1 ss. vann, og ha dette i blandingen.
Arbeid inn melet. La hvile i kjøleskapet i minimum 1-2 timer.
Stekes ved 165 grader til de er pent brune (ca. 8-10 minutter). Steketiden avhenger av tykkelsen på kakene. Avkjøles på rist.
Last ned oppskriften:
Oppskriften er utarbeidet av Norsk Urkorn AS.