Hopp til hovedinnhold


Ingredienser (ca. 1,5 kg deig):

  • 400 g kokosblomstsukker
  • 1,5 dl vann
  • ¾ dl lønnesirup
  • 1 ss kanel
  • ½ ss malt nellik
  • 1 ss ingefær
  • 250 gram smør
  • 1 ss natron
  • 850 g siktet spelt

Fremgangsmåte:

Bland kokosblomstsukker, vann, lønnesirup og krydder i en gryte og varm opp.

Trekk gryten fra platen og ha i smøret. Rør blandingen kald.

Løs opp natron i 1 ss. vann, og ha dette i blandingen.

Arbeid inn melet. La hvile i kjøleskapet i minimum 1-2 timer.

Stekes ved 165 grader til de er pent brune (ca. 8-10 minutter). Steketiden avhenger av tykkelsen på kakene. Avkjøles på rist.

Last ned oppskriften:

Pepperkake_oppskrift.pdf

 

Oppskriften er utarbeidet av Norsk Urkorn AS.

Museum24:Portal - 2024.04.15
Grunnstilsett-versjon: 1