Hopp til hovedinnhold

Mandelkake

Lag en gammeldags mandelkake og inviter til en kaffekopp på trappa i vårsola.

Mandelbunn

  • 3 egg​
  • 200 gram mandler eller hasselnøtter
  • 200 gram melis

Forvarm ovnen til 180 grader. Kle en bakeform (22 cm) med bakepapir. 

Pisk eggedosis av egg og melis. Mal mandler eller hasselnøtter i en kvern eller en kjøkkenmaskin og vend inn i eggedosisen. Hell røren i formen og stek i 30 minutter. 

Avkjøles på rist.

Fyll

  • 3 dl fløte​3 dl vaniljekrem
  • Frukt eller bær
  • Hakket sjokolade

Pisk fløte til krem og pisk inn vaniljekrem. Bre kremen over kaka og dekorer med frisk eller hermetisert frukt, bær og hakket sjokolade. 

Ønsker du å lage kaka melkefri, kan man også bruke en boks med for eksempel Oatly vaniljekrem i stedet for fløte og vaniljekrem.

  • 1/2
  • 2/2
Museum24:Portal - 2024.03.19
Grunnstilsett-versjon: 1