Hopp til hovedinnhold

Plantemangfold for nordiske forhold

Velkommen til et spennede kurs med Andrew McMillion fra KVANN

  • 1/1

Etter mange års erfaring med å teste ut hundrevis av sorter grønnsaker og stauder har Andrew McMillion dyrket seg fram til en mangfoldig samling av gamle kultivarer, urter, stauder og nyttevekster som han har dyrket på gården, både på friland og i drivhus. 

Andrew skal snakke om plantemangfold, hvordan han reproduserer frø og stiklinger og hvordan han bruker plantene gjennom året for å bli mest selvforsynt på lokalt dyrket økologiske grønnsaker. Kurset holdes i låven på Lørenskog bygdemuseum. 

Kurset er gratis, men begrenset antall plasser, så send påmelding på mail!
agnes.lyche.melvaer@mia.no

Kurset er satt opp med støtte fra Landbrukskontoret i Lørenskog og inngår som del av Lørenskog kommunes satsing på urbant landbruk med parsellhager og skolehager.

Andrew McMillion er styremedlem i KVANN-Kunnskap og Vern av Nytteplanter i Norge, som jobber med å ta vare på gamle nordiske sorter grønnsaker, samtidig som han jobber med å avle fram nye sorter grønnsaker som tilpasser seg til dagens klima. Som leder i kål-lauget i KVANN har han spart frø av Shetland kål og jobber i år med å spare frø av Målselvnepe og Svedjenepe som var den gamle sorten til Finnskogsfolk før poteten kom. Som leder i agurk- og squash-lauget tester han mange frilandssorter mens han også avler fram en ny gresskarsort som han kaller Meltingcup, som du kan lese om i DN.no og på mcmillion.no.

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1