- 600 gram siktet spelt eller siktet Dala landhvete
- 300 gram lettkokte havregryn
- 150 gram kokosblomstsukker eller vanlig sukker
- 1/2 ts salt
- 1 ts malt kardemomme
- 25 gram fersk gjær
- 5,5 dl havremelk, romtemperert
- 150 gram melkefri margarin
Ha alle ingrediensene i en bakebolle, med unntak av margarin. Elt alt sammen i ca 10 minutter. Tilsett margarin i små terninger og elt til deigen slipper kantene i bollen og all margarinen er eltet godt inn i deigen, etter ca 10 minutter.
La deigen heve til dobbel størrelse, ca 30 min.
Del deigen i 24 emner, trill til boller og legg på et bakepapirkledd stekebrett.
Stek bollene ved 225 grader over- og undervarme i ca 10-12 minutter.
Avkjøles på rist. Bollene er fine å fryse.
Oppskriften er basert på Trines matbloggs oppskrift på "Verdens beste boller!"