Hopp til hovedinnhold

Fastelavnsboller

Ingen fastelavnssøndag uten boller med krem. Lyst til å prøve noe nytt? Bak bollene med urkorn og fyll de med mandelmasse, det vil du ikke angre på!

Ingredienser

24 boller

800 gram siktet spelt eller Dala landhvete
100 gram finmalt spelt eller Dala landhvete
5 dl valgfri melk
1 egg
25 g fersk gjær
150 g kokossukker eller vanlig sukker
1 ts malt kardemomme
½ ts salt
150 g smør eller plantemargarin

Ha alle ingrediensene i en bakebolle med unntak av smøret. . Elt deigen ca ti minutter til den har blitt elastisk. Ha i smøret og elt videre. Pass på å ikke elte for lenge, da urkornet er mer ømfintlig for håndtering enn vanlig hvete.

Dekk til deigen og la den heve til dobbel størrelse, ca 30 min.

Trill ut 24 boller og legg på et bakepapirkledt stekebrett. La etterheve i ca 30 minutter.

Bollene stekes midt i ovnen på 200 grader i 10-14 minutter og avkjøles på rist.

Fyll:

3 dl kremfløte
1 ts sukker
Syltetøy eller mandelmasse
Melis

Pisk kremen stiv og luftig. Del bollene i to og fyll de med syltetøy og krem, eller ha på litt mandelmasse før du legger på krem.  Dryss et tynt lag med melis på toppen.

Museum24:Portal - 2024.11.12
Grunnstilsett-versjon: 1