Hopp til hovedinnhold

Annikens oppskrift på en skikkelig god sommerkake


Ingredienser: 

  • 4 egg
  • 3 dl sukker
  • 1,5 ts vaniljesukker
  • 100 g smeltet smør
  • 1,5 dl melk
  • 5 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 økologiske sitroner
  • 1 pk frosne bringebær

Slik gjør du:

Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Dosisen skal være så stiv at man kan skrive i den.

Sikt inn det tørre vekselsvis med smeltet smør

Rør inn melken

Riv skallet av 2 sitroner og bland i sammen med ½ pose bær.

Hell røren over i en stor langpanne.

Stekes på 200 grader i ca 20 min. Se an steketiden, kaken skal være lett gylden på toppen.

Last ned oppskriften [PDF]

Bringebar_og_sitronkake_oppskrift.pdf

 

Museum24:Portal - 2024.04.15
Grunnstilsett-versjon: 1