Hopp til hovedinnhold

Kurs: Sanke frø fra urter

Vil du lære hvordan du kan spare frø av urter? Bli med på kurs under Økouka!

  • Fargefoto av blomstereng. Tekst på bildet: Økouka 2023.
    1/1

Urtene vi dyrker og bruker kan være en kilde til glede, mat, medisin og gode smaker. Dyrkingen i seg selv er utrolig meningsfull, men ikke alle planter kommer igjen år etter år. 

Har man først begynt å dyrke er det neste steget å begynne å spare på frø. Det er en fin måte å dele plantemateriale med andre, men ikke minst en måte å ta steget videre og få et nærmere forhold til plantene sine.

I dette kurset skal vi blant annet snakke litt om plantenes livssyklus og ulike hensyn for å ta vare på frø. Vi går rundt i nærmiljøhagen på Linderud, ser på urtene som vokser der og sanker frø av noen utvalgte planter. Velkommen!

Kursleder Andrew Niday har en master i plantevitenskap og lang erfaring med dyrking av et mangfold av kulturer, både til produksjon og selvberging. Kurset arrangres i samarbeid med Urtelauget i KVANN-Kunnskap og Vern av Nytteplanter i Norge

Praktisk info

Kurset holdes utendørs i Linderud nærmiljøhage. Hvis det regner holdes deler av kurset under tak i hagepaviljongen ved gartnerboligen. Kle deg etter været!

Pris: 50,-

Økouka 2023

Økouka arrangeres i hele landet den siste uka i september, og er en feiring av norsk økologisk mat som formidler både råvarer, kunnskap og inspirasjon. Uka vil vise frem mangfoldet av landbruk- og matproduksjon i Norge og knytte det til folks hverdag. I løpet av uka arrangeres det kurs og seminarer, gårdsmarkeder, smaksopplevelser i ulike former og mye mye mer.

Tiltaket er støttet av Oslo kommunes tilskuddsordning for urbant landbruk og Landbrukskontoret i Oslo.