Hopp til hovedinnhold

Kurs: Reprodusering av frø med Andrew McMillion

Vil du lære mer om hvordan du sparer frø og hvordan planter reproduserer seg? Bli med på frøkurs under økouka!

  • Fargefoto av hender som holder frø. Tekst på bildet: Økouka 2023.
    1/1

Lær om frø

Under Økouka får vi besøk av Andrew McMillion fra KVANN – Kunnskap og Vern av Nytteplanter i Norge. På dette kurset vil du vil lære om hvordan du kan sikre at du får sortsekte frø. Du vil også få en grundig gjennomgang av hvordan du reproduserer frø fra de åtte vanligste plantefamiliene: spinat, bønner og erter, tomat, salat, agurk og gresskar, løk, gulrot og kål.

Andrew McMillion er styremedlem i KVANN-Kunnskap og Vern av Nytteplanter i Norge som jobber med å ta vare på gamle sorter av grønnsaker i tråd med nordiske tradisjoner. Blant annet leder McMillion jobber også med å avle fram nye sorter av grønnsaker som tilpasser seg dagens klima.

Les mer om prosjektene hans her.  

Praktisk info

Kurset holdes inne i barokksalen i hovedbygningen på gården.

Kurset er gratis, men krever påmelding. Det er et begrenset antall plasser.

Økouka 2023

Økouka arrangeres i hele landet den siste uka i september, og er en feiring av norsk økologisk mat som formidler både råvarer, kunnskap og inspirasjon. Uka vil vise frem mangfoldet av landbruk- og matproduksjon i Norge og knytte det til folks hverdag. I løpet av uka arrangeres det kurs og seminarer, gårdsmarkeder, smaksopplevelser i ulike former og mye mye mer.

Tiltaket er støttet av Oslo kommunes tilskuddsordning for urbant landbruk og Landbrukskontoret i Oslo.