<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />

BareBarokk

Kammermusikk av Georg Philipp Telemann

BareBarokk består av fire faste medlemmer:

-Øystein Thomessen, fløyte og traverso

-Ricardo Odriozola, fiolin

-Roar Blåsmo-Falnes, barokkcello

-Guy Poupart, cembalo

På denne turneen er det hovedsakelig kammermusikk av Georg Philipp Telemann som står på programmet. Telemann var svært populær i sin samtid, men i motsetning til f. Eks Bach og Händel ble musikken hans mer eller mindre glemt etter hans død. I dag regnes han igjen som en av de mest betydningsfulle komponistene fra barokken, og er en flittig brukt komponist på de fleste barokkprogram. Telemann er en av de mest produktive komponistene gjennom alle tider, og  det aller meste av det han skrev er  av veldig høy kvalitet.

Georg Phillipp Telemann behersket selv  mange instrumenter både innen blås og stryk, noe som resulterte i mange velskrevne konserter og kammermusikkverk for mange forskjellige instrumenter. Kantater og vokalverk er også en sentral del av produksjonen hans. Likevel er det kammermusikken hans som han selv var mest stolt av. Øverst av disse troner hans ”Pariserkvartetter” som han skrev under et opphold i Paris 1737-1738.

Kvartettene gjorde stor suksess i Paris og senere i store deler av Europa. I Paris ble kvartettene fremført av noen av Frankrikes ypperste virtuoser: Blavet på fløyte,  Guignon på fiolin, Forqueray på gambe og Eduoard på cello, og hvem vet, kanskje Telemann selv på cembalo…

Blavet, Guignon, Forqueray og Eduoard var også selv komponister, og kanskje kommer noen smakebiter fra musikken deres også på konserten.

BareBarokk vil fremføre to av hans Pariserkvartetter på denne konserten.

I kammermusikken fra barokken er det vanskelig å komme utenom Johann Sebastian Bach( som også var inspirert av Telemann), og hans Triosonate i G-dur Bwv 1038 vil være en del av programmet.

Billetter ved inngangen, kontant eller vipps:

Voksne 200,-

Studenter 100,-

Barn gratis