<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />

Opplev Groruddalens herskapelige historie

Linderud gård er en perle i Groruddalen. Gårdens historie spores tilbake til middelalderen da den fungerte som kirke- og krongods. Mogens Lauritssøn kjøpte gården i 1679. I 1713 fikk sønnen Erich Mogenssøn reist hovedbygget, og gården har vært i Monsen-Mathiesen-slektens eie i over 300 år.
Etter Statsråd Mathiesens død i 1953 ble gården vernet. Siden 2007 har den vært en del av Museene i Akershus. Bygningen rommer kunst- og møbelsamlingen «De Mathiesenske Samlinger», og er åpen for omvisninger og konserter i store deler av året.

Linderud gård har også et av landets best bevarte historiske hageanlegg – med spennende elementer fra renessansen, barokken, engelsk landskapstil og funksjonalisme. Hagen er åpen for publikum på søndager. Da kan du nyte en spasertur i unike omgivelser, eller bli med på en av våre hageomvisninger.

Følg lenkene under for informasjon om våre omvisninger og arrangementer.

 • Foto: Øivind Møller Bakken/MiA
  1/2
  Foto: Øivind Møller Bakken/MiA
 • Hovedbygg Linderud gård
  2/2
  Foto: Ingrid Aas/MiA

Ankomstmuligheter

Linderud gård ligger ved riksvei 4 og er lett tilgjengelig ved hjelp av offentlig kommunikasjon. Med bil er tilgjengeligheten litt mer kronglete. 

Om du er usikker på hvordan du finner fram, kan du ta en titt på kartene under for ankomstmuligheter fra buss-, og T-banestopp, og for kjørende.

Med bil

For bilister anbefaler vi å kjøre via parkeringsplassen på Linderud senter! Kartforklaring: Rød linje viser ankomst riksvei 4 fra sentrum. Blå linje viser ankomst riksvei 4 mot sentrum. Rosa linje viser ankomst fra Bjerke/163 Østre Aker vei. Lilla linje viser felles - og anbefalt - ankomst gjennom Linderud senters parkeringsplass.

 • 1/1

Fra Linderud T

Gangveg fra Linderud T-banestasjon (linje 4 og 5)

 • 1/1

Fra Linderud bussholdeplass

Gangveg fra bussholdeplassen på broa ved Linderud senter og Linderudsletta. (linjer 22, 25, 31, 33, 60 og 301, 309, 321, 363)

 • 1/1

Her finner du oss: