Hopp til hovedinnhold

Familiesøndag: Byliv og landliv

Bli med på gratis familiedag med omvisning og verksted for barn i de historiske interiørene på Linderud gård!

  • Et akvarellmaleri av hovedbygningen og låven på Linderud gård sett fra nord. Bildet er malt av S.O. Wolff i 1825.
    1/1

Vi inviterer til familiedag med omvisning og verksted i de historiske interiørene på Linderud gård.

Hvordan var livet i Christiania på 1600-tallet? Og hvorfor bygget Erich Mogensøn en lystgård på landet på Linderud hundre år senere?

I anledning byjubileet Oslo 2024 blir det fortellinger fra byens historie, om de rike familienes herregårder, men også om hvordan livet på landet var for vanlige mennesker som jobbet for de rikeste i samfunnet.

Omvisningen ledes av billedkunstner og formidler Kathleen Morley.

Familiesøndagen byr også på drop-in tegneserieverksted med billedkunstner Benedicte Dahm, der barna kan la seg inspirere av fortellinger fra huset, eller lage sine helt egne historier.

Velkommen!

Kathleen Morley
Formidler

Kathleen har utdanning i grafisk design og billedkunst, og har sin kunstneriske erfaring fra ulike samarbeidsprosjekter og grupper, blant annet det lokale stedsutviklingsprosjektet Bok på Veitvet. Hun har også utdanning innen kunsthistorie, pedagogikk og museologi fra Universitetet i Oslo. Til daglig jobber hun som formidler ved Nasjonalmuseet, og freelance med kunst- og kulturformidling.

Benedicte Dahm
Formidler

Benedicte jobber som kunstner, illustratør og formidler hos blant annet Billedhoggerforeningen. Hun ber utdannet ved kunstakademiet i Bergen og Kunsthøgskolen i Oslo. Benedicte jobber med tegning, skulptur, lydvandringer, bøker, animasjoner og installasjoner.

Om familiesøndag:

I 2024 inviterer vi til familiedager på Linderud gård der vi legger vi spesielt til rette for barnefamilier med tematiske aktiviteter.

Disse dagene kan du ta med hele familien på en engasjerende omvisning på gården. Omvisningene vil ha forskjellig tema hver gang, og varer ca. 30 minutter. Etter omvisningene kan dere delta på kreative verkstedsaktiviteter enten inne i huset eller ute i hagen.

Opplegget er tilrettelagt for barn mellom 6 og 12 år, men vi ønsker familier med barn i alle aldre velkomne til å delta. 

Praktisk info:

Det er gratis inngang, men begrenset plass på omvisning, så vi anbefaler å booke plass på forhånd.

Verkstedet er drop-inbasert mellom kl. 14.00 og 15.30. 

NB: Familiesøndag er et tilbud til familier med barn. Vil du besøke oss uten barn kan du kjøpe billetter til ordinær omvisning i hovedbygningen kl. 13.00 her

Oppmøte utenfor barokksalen i hovedbygningen med inngang fra gårdsplassen.

Familiedagene har mottatt støtte fra Oslo kommune, og er en del av jubileumsprogrammet Oslo 2024.

  • 1/1
Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1