Hopp til hovedinnhold

Knekk

Knekk er gammeldagse, smakfulle karameller. Ofte ble de laget til jul og oppbevart i en boks med lokk.

  • 1/1
    Foto: Øivind Møller Bakken/MiA

Ingredienser

  • 1 kopp sukker (tilsvarer 2,4 dl)
  • 1 kopp sirup
  • 1 kopp fløte
  • 3 ss smør
  • 50 gram mandler eller peanøtter
  • 1 knivsodd bakepulver

Fremgangsmåte

Bland sukker, sirup, smør og fløte i en liten tykkbunnet gryte. La det koke under stadig omrøring til en prøvedråpe stivner i kaldt vann.

Ta gryten av varmen og rør inn mandler/peanøtter og bakepulver.

Spre røren utover bakepapir og la det stivne. Etter det har stivnet, deles det i biter.

Knekk på 1 2 3!

Se hvordan det gikk da vi prøvde ut oppskriften på det hyggelige kjøkkenet på Gamle Hvam museum.

  • 1/1

Oppskriften er inspirert av

Museum24:Portal - 2024.04.15
Grunnstilsett-versjon: 1