Hopp til hovedinnhold

Verdens fortellerdag

Søndag 19. mars markeres verdens fortelledag på Grinimuseet. Kom og opplev fortellerforestillingen om Mathilde og Gunnar.

 • Fotografi i svart/hvitt av Mathilde Reichelt Knutsen.
  1/1
  Mathilde Reichelt Knutsen
 • Fotografi i svart/hvitt av Gunnar Bratlie. Han sitter ved tegnebordet og tegner.
  1/1
  Gunnar Bratlie

Nesten 20 000 fanger satt i Grini fangeleir under andre verdenskrig. Det er nesten 20 000 forskjellige fortellinger. Fortellinger om å være redd, sulten, sliten, men også om humor, samhold og styrke. 

20. mars er det verdens fortellerdag. Dette markerer vi på Grinimuseet en dag på forskudd, gjennom en fortellerforestilling hvor hverdagen i Grini fangeleir presenteres på individnivå. 

Den 6. februar 1942 ble Mathilde Reichelt Knutsen arrestert og sendt til Grini fangeleir. Litt over et år senere, 19. februar 1943, ble Gunnar Bratlie sendt til Grini fangeleir. Mathilde satt på en enecelle hvor hun gikk fire skritt frem og tilbake, hver dag. Gunnar bodde i en brakke og gjemte illegale tegninger i bordbein. Begge skrev ned sine opplevelser etter krigen, og det er dette som danner grunnlaget for fortellerforestillingen.

Fortellerforestillingen spilles klokken 12.00 og 14.00. Museet holder vanlig søndagsåpent fra 11.00 til 16.00, så det blir også mulighet til å se i utstillingene. 

 • Ei kvinne står foran et svart teppe. Hun forteller og gestikulerer med armene.

Praktisk informasjon

Museet holder åpent fra klokken 11.00 til 16.00. Fortellerforestillingen spilles klokken 12.00 og 14.00. Foredrag utgår denne søndagen.

Billetter kjøpes i døra.

 • Voksne: 90 kr​
 •  Barn/unge: 45 kr
 •  Studenter: 45 kr
 •  Familie (to voksne med barn): 225 kr

Inngangsbilletten dekker også vanlig inngang til museets utstillinger.