Hopp til hovedinnhold
Fotografi tatt mot Grinimuseets gule brakke. Det er sol og grønt, og utenfor brakka på benker og ved utstillingene sitter og står folk.

Opplev Grini fangeleir gjennom spennende VR-opplevelser. Bli med på foredrag eller få en guidet omvisning i den autentiske fangebrakken. Hør også fortellerforestillingen om grinifangene Mathilde og Gunnar. Velkommen til sommer på Grinimuseet for store og små!

Sommeråpent fra 3. juli - 4. august

 • Onsdag: 11.00 – 16.00

 • Torsdag: 11.00 – 16.00

 • Fredag: 11.00 – 16.00

 • Lørdag: 11.00 – 16.00

 • Søndag: 11.00 – 16.00

 • To eldre damer står og ser på en del av utstillingen, et monter festet i en trevegg. I bakgrunnen ser man flere mennesker som går.
  Foto: Rina Myrvang

Hva kan du oppleve?

I sommerperioden kan du få med deg mange spennende og ulike opplevelser på Grinimuseet. Velg mellom engasjerende foredrag, levende fortellerforestillinger, spennende VR-opplevelser og guidet omvisninger.

Foredrag: Foredrag om historien til Grini fangeleir. Klokken 12.00. Varighet: ca. 20 minutter. Foredrag er inkludert i billettprisen og kjøpes ved ankomst.

VR-opplevelse: Grini fangeleir fortalt gjennom VR-opplevelsen Valgets kval. Varighet: ca. 15 minutter. Billett kjøpes på forhånd og inkluderer også inngang til museets utstillinger. VR-opplevelsen anbefales ikke til barn under 12 år. Må bestilles på forhånd.

Omvisning: Bli med på en guidet omvisning i utvalgte deler av utstillingen. Klokken 15.00 hver dag. Varighet: ca. 30 minutter. Billett kjøpes på forhånd og inkluderer også inngang til museet. Maks 10 personer. Omvisningen starter utenfor museumsbrakka. Må bestilles på forhånd. 

Billetter til VR-opplevelsen og omvisningen må bestilles på forhånd og kan kjøpes her:

Fortellerforestilling - Fire skritt og illegale tegninger: Fortellerforestilling som baserer seg på Gunnar Bratlie og Mathilde Reichelt Knutsen sine opplevelser som fange i Grini fangeleir under krigen. Spilles hver lørdag klokken 14.00.  Varighet: ca. 20 minutter. Fortellerforestillingen er inkludert i billettprisen og kjøpes ved ankomst.​

Kiosk/butikk:​ Det er mulig å kjøpe kaffe/te/mineralvann og is/lefser/muffins/sjokolade på museet. Disse må nytes utendørs. På museet selger vi bøker om Grini fangeleir, postkort og enkelte andre produkter.

 • Fotografi av to ungdommer med VR-briller på. Den ene sitter med ryggen mot kamera, hun tar hånden opp mot VR-brillene. Den andre har ansiktet vendt mot kamera.
  1/6
 • Digitalt bilde hentet fra VR-opplevelsen. Inne i brakkerommet, ved bordet. En fange sitter over deg, han ser ned på en konvolutt han har i hendene. I bakgrunnen ser du en fange som sitter i sengen.
  2/6
 • Fotografi av to besøkende som ser i utstillingen. En eldre kvinne og en eldre mann.
  3/6
  Foto: Rina Myrvang
 • Ei kvinne står med ansiktet mot et publikum som sitter med ryggen til kamera. Hun er opplyst og holder opp en tegning i ramme, som hun forteller om.
  4/6
  Foto: Rina Myrvang
 • Fotografi i brakkerommet. En mann snakker og gestikulerer med hendene, han har ansiktet vendt mot kamera og mot to besøkende. Det er to kvinner som vi kun ser ryggen på.
  5/6
  Foto: Rina Myrvang
 • Fotografi tatt av to med ryggen til, en mann og ei kvinne. De ser på en skjerm som viser en digital rekonstruksjon av brakkeleiren. Kvinnen peker på skjermen.
  6/6
  Foto: Rina Myrvang

Program

Onsdag, torsdag, fredag:

VR-opplevelsen Valgets kval: Hele dagen. Kjøp billett og se tidspunkter her: 

Foredrag: klokken 12.00

Omvisning: klokken 15.00. Kjøp billett her:

Lørdag:

VR-opplevelsen Valgets kval: Hele dagen. Kjøp billett og se tidspunkter her:

Foredrag: klokken 12.00

Fortellerforestilling: klokken 14.00. 

Omvisning: klokken 15.00. Kjøp billett her: 

Søndag:

VR-opplevelsen Valgets kval: Hele dagen. Kjøp billett og se tidspunkter her:

Foredrag: klokken 12.00

Omvisning: klokken 15.00. Kjøp billett her: 

Pris

 • Voksne: 100 kr
 • Barn/unge (6-17 år): 50 kr
 • Studenter: 50 kr
Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1