<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />

Sommeråpent museum

Også i år holder museet, kafeen og landhandelen åpent hele sommeren. Første åpningsdag er 11. juni, og sesongen avsluttes 14. august. Velkommen til oss!

 • Gjerdesolhatt (Foto/Photo)
  1/1
  I august er det frodig ved inngangen til kafeen! Gjerdesolhatt må ha et gjerde eller lignende å støtte seg på. Foto: Mari Marstein/MiA

Åpningstider

Tirsdag-fredag: 11-16

Lørdag-søndag: 12-16

Mandag stengt

Billetter kjøpes i resepsjonen, i det gule bygget. 

Hva kan du oppleve hos oss?

På Gamle Hvam er det mye å se og gjøre, for både store og små! 

Hagen

På museet har vi en vakker hage, fylt med innsamlede hageplanter fra hele Østlandet. Plantene er en viktig del av museets samling, og vi har rundt  211 registrerte stauder og 20 roser og prydbusker. Ta deg tid til å utforske de ulike delene av hagen, nyt fargene og duftene, og slå gjerne av en prat med gartneren! 

Utstillinger  

Årets to nye utstillinger er begge utendørs, og tilgjengelige også utenfor museets åpningstider. 

Svalgangsbygningen- før og nå

Dette er en plakatutstilling montert på gjerdet rundt bygningen. Gamle bilder og andre kilder forteller oss om livet som først bolighus og deretter museumsbygning. Svalgangsbygningen er under restaurering, og derfor kledt inn i stillas og presenning.  Det arrangeres omvisninger sommeren gjennom, der publikum vil få tilbud om å komme opp i stillaset og betrakte bygningen ovenfra.  Det vil ikke være mulig for publikum å komme inn i selve bygningen.

Bygningene forteller 

Dette er en enkel plakatutstilling som oppfordrer deg som publikum til å lære mer om husene rundt deg. Vi vil få deg til å kikke under og bak hus, og tenke over de små detaljene! 

Innendørs har vi også flere flotte utstillinger. Fjorårets nye utstilling om kjona står fortsatt, og er vel verdt et besøk! Vi har også utstillinger om landbrukets historie, håndverk og lokalhistorie. 

Omvisninger

Det er to daglige omvisninger. På hverdager er de 12.30 og 14.30. I helgene er de 13.00 og 14.30. Her får du høre mer om museets historie. Oppmøte ved stabburstrappa. 

Kafé og landhandel

I kafeen får du kjøpt kaffe, brus og is, vafler og hjemmebakt kake. I landhandelen selger vi gammeldagse drops, lokale produkter, bøker, leker og annet. 

Hinderløypa

I hinderløypa får man testet ut balansekunsten.  Målet er å komme gjennom hele løypa uten å tråkke i bakken. Stor suksess blant barna! 

Dyrene på gården 

Rundt om på tunet er det flere dyr som alltid er glade for å se besøkende. Vi har både sauer, griser, kaniner og høns. 

Temaonsdag og vikingleir

Hver onsdag klokka ett i sommer blir det et tema, der museets ansatte formidler noe de brenner for. Her blir det hagevandring, spinning på håndtein og mye mer. Temaet blir annonsert i forveien.

Hver søndag er vikingleiren åpen. Her kan du lære om vikingtiden på Romerike, og prøve å karde og spinne ull slik vikingene gjorde. 

Gjennom sommeren blir det flere arrangementer. Trykk på "Hva skjer" for å lese mer!

Velkommen! 

 • Gulbygningen, 2014 (Foto/Photo)
  1/7
  (Bilde 1 av 7)
 • Sauer (Foto/Photo)
  2/7
  Foto: Tom Jøran Bauer/MiA (Bilde 2 av 7)
 • Kjona - utstilling (Foto/Photo)
  3/7
  Utstillingen om kjona på Gamle Hvam MIA/Åshild Kittelsen (Bilde 3 av 7)
 • Landhandel sommeransatt (Foto/Photo)
  4/7
  Foto: Markus Bratlie (Bilde 4 av 7)
 • Hinderløypa på Gamle Hvam (Foto/Photo)
  5/7
  Foto: Ingrid Aas/MiA (Bilde 5 av 7)
 • Hinderløype (Foto/Photo)
  6/7
  Foto: Ingrid Aas/MiA (Bilde 6 av 7)
 • Bed 9 (Foto/Photo)
  7/7
  Bed 9 Mari Marstein/MiA (Bilde 7 av 7)