<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />

1.4.-trinn

Fra ull til tråd

Hvor kommer ulla fra og hvordan lager vi en tråd og tekstiler av ulla til sauen? Vi besøker sauen på museet og gjennom karding og spinning får eleven være med på å forvandle ull til en tråd.

Varighet: 30-45 min.

Vann på gamle måten

I dag kan vi skru på springen og trykke på en knapp på oppvaskmaskin og vaskemaskin. Men sånn var det jo ikke før! Ja, for hva skulle egentlig til for at mennesker og dyr på en gård skulle få det vannet de trengte? I dette opplegget får barna får være med å bære vann med vassåk og vaske klær på gamlemåten.

Varighet: 45 min.

Skrinet med det rare i

Vi tar i bruk bygninger og gjenstander på Gamle Hvam og forteller kjente og kjære folkeeventyr. Hvor krokete er egentlig et bukkehorn, og hva er egentlig en vidjespenning? Vi må gjennom den gamle Svalgangsbygningen for å finne den rette far i huset, og vi undersøker hva i alle dager Askeladden egentlig trengte for å målbinde prinsessa – alt med Gamle Hvams eventyrlige omgivelser som kulisser.

Varighet: 40 min.