Hopp til hovedinnhold

Skolebesøk for 4. trinn

Hvordan vasker man klær uten vaskemaskin? Hva skal til for å lage smør? Hvordan blir korn til mel vi kan bake brød med? Dette, og mer til, får elevene greie på i løpet av besøket på Gamle Hvam! I mai og juni inviterer vi elever fra 4. trinn til en annerledes, morsom og hyggelig skoledag på museet.

  • Bildet viser mange barn som står foran stabburet. På stabburet står et eldre ektepar og tar imot elevene.
    Foto: Mari Marstein/MiA

Helt siden midten av 1980-tallet har vi hvert år invitert skolelever til å oppleve historien på en annen måte. Det flotte museumsområdet danner rammen rundt et pedagogisk opplegg der fortiden blir levende, godt hjulpet av aktører og formidlere. 

Elevene får prøve seg på å kinne smør, karde og spinne garn, male korn, og andre oppgaver som var vanlige på Romerike før i tiden. Dyktige formidlere forteller om historie, tradisjon og livet på Hvam i gamle dager. Det er også satt av tid til å leke med gammeldagse leker og hilse på dyrene vi har her. 


Tid og pris​

Opplegget koster 40,- per person. 

Dagen varer fra 09.15 til 1300, med en felles pause for å spise matpakke klokka 11. 


Skoleuka 2023:

Nå er datoene for 2023 klare! Uke 21 er forbeholdt skolene i Nes, men ta kontakt med oss ved spørsmål så finner vi ut av det. Vi kan ta imot 4 klasser hver dag. 

Uke 19 - 9. mai

Uke 21 - 23. mai, 24. mai, 25. mai, 26. mai.

Uke 22 - 31. mai, 1. juni, 2. juni.

Opplegget foregår ute, og vi anbefaler alle å kle seg etter været.


Har din klasse ikke fått invitasjon, men har lyst til å være med? Send en e-post til gamle.hvam.museum@mia.no, så hjelper vi deg.