<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />

Skolebesøk for 4. trinn

Hvordan vasker man klær uten vaskemaskin? Hva skal til for å lage smør? Hvordan blir korn til mel vi kan bake brød med? Dette, og mer til, får elevene greie på i løpet av besøket på Gamle Hvam! I mai og juni inviterer vi elever fra 4. trinn til en annerledes, morsom og hyggelig skoledag på museet.

Helt siden midten av 1980-tallet har vi hvert år invitert skolelever til å oppleve historien på en annen måte. Det flotte museumsområdet danner rammen rundt et pedagogisk opplegg der fortiden blir levende, godt hjulpet av aktører og formidlere. 

Elevene får prøve seg på å kinne smør, karde og spinne garn, male korn, og andre oppgaver som var vanlige på Romerike før i tiden. Dyktige formidlere forteller om historie, tradisjon og livet på Hvam i gamle dager. Det er også satt av tid til å leke med gammeldagse leker og hilse på dyrene vi har her. 

Uke 22 er forbeholdt skolene i Nes, mens det i uke 20 og 21 er plass til andre skoler: 

19. mai: ledig plass

20. mai: FULLT

23. mai: ledig plass

24. mai: FULLT

25. mai: ledig plass

Opplegget koster 40,- per person. Dagen varer fra 09.15 til 1300, med en felles pause for å spise matpakke klokka 11. 

Har din klasse ikke fått invitasjon, men har lyst til å være med? Send en e-post til gamle.hvam.museum@mia.no, så hjelper vi deg.