<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />

Nylonstrømpa – da mor ble sexy!

Underholdningsvogna tar oss med inn i 1950-tallets univers og musikk!

  • Nylonstrømpa
    1/1
    Underholdningsvogna

Forestillinga spilles ute ved lekeplassen. Ta gjerne med stol om du ønsker ryggstø. Ved dårlig vær flytter vi oss inn i salen i Svalgangsbygningen. Vi sørger for at det er mulig å holde god avstand mellom tilskuerne. 


Underholdningsvogna hyller professor Mr. Wallace Carothers ved fabrikken DuPont og hans oppfinnelse nylon som ble presentert første gang i 1939. Klesplagget ble en enorm suksess verden over, men til Norge kom ikke denne vidunderstrømpa før lenge etter 2. verdenskrig. Her på de nordlige breddegrader sies det at strømpene frøs fast på leggen vinterstid, for hva gjør vi ikke for skjønnheten! 

Forestillingen finner sted i en typisk Oslobygård på slutten av 1950-tallet hvor vi blir kjent med de to naboene Nelly Hansen og Solgunn Nilsen. Publikum får også møte ektemannen Ole, sladrekjerringen Gurine, og den flørtende strømpeselgeren. Her blir det nostalgiske gjenhør med sanger som “Sussebass” og “I wanna be loved by you”, jazz av Burt Bacharach og revyviser av The Monn Keys så vel som Lalla Carlsen, samt nyskrevne låter som feirer jubilanten nylonstrømpa. 

Kjøp av konsertbillett inkluderer inngangsbillett til museet denne dagen. Kom gjerne tidlig og ta en titt i utstillingene eller bare nyt en vaffel og en kopp kaffe i vakre omgivelser.


Lær mer om nylonstrømpas historie i denne nettutstillinga: