<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />

Et år viet foto

I 2019 vil fem fotografer med tilknytning til Follo presentere et utvalg fotografier i utstillingssalen på Seiersten.

1. mars – 12. mai. Salgsutstilling: Svinddal og Gripstad

6. juni– 4. august. Salgsutstilling: Baard Næss og Pål Hermansen

15. august – 3. november. Salgsutstilling: Rune Eraker

Rune Eraker (åpning 15. aug. kl. 18)

  • Rune Eraker
    Rune Eraker

Rune Eraker er blant Norges mest anerkjente dokumentarfotografer. Som fotograf er han svært engasjert i tema som miljø, urettferdighet, fattigdom og krig. Han har hatt flere store utstillinger rundt omkring i verden med dette som bærende elementer. Sist med utstillingen, «Fortell verden om oss», på Nobels fredssenter i Oslo. Rune er tilknyttet prosjektet, Norwegian Journal of Photography, Fritt Ords satsning for å styrke dokumentarfotografiets stilling i Norge.

Tidligere fotoutstillinger

  • Kjell Chr. Gripstad og Christian Svinddal
    Kjell Chr. Gripstad og Christian Svinddal

Kjell Chr. Gripstad har i en årrekke drevet som portrett- og reklamefotograf med studio i Drøbak, men han har også jobbet med personlige prosjekter. Han gikk læretiden hos fotograf Svein Sturlasson i Oslo og opparbeidet seg snart en meget god teknikk med sitt analoge svart/hvitt-arbeid. Dette har han videreført inn i den digitale tidsalderen.

Christian Svinddal har studert ved Central Saint Martins - University of the Arts i London. Etter utdannelsen jobbet han 5 år som designer i London. Han jobber nå som grafisk designer, illustratør, fotograf og 3D-designer ved Porsgrunds Porselænsfabrik AS. Han er en fotograf med en spesiell forkjærlighet for klassisk gatefotografi. Han viser med denne utstillingen et fotoprosjekt fra han bodde ett år i Japan, i nærheten av byen Osaka, og kontrasten til der han er oppvokst på Heer i Drøbak.

  • Baard Næss
    Baard Næss

Baard Næss jobber som reklame- og naturfotograf ved siden av å være redaktør i magasinet Natur & Foto. Han står bak flere bokutgivelser og har mottatt en rekke priser i nasjonale og internasjonale fotokonkurranser.

  • Pål Hermansen

Pål Hermansen er en av nestorene i norsk naturfotomiljø. Han har jobbet som frilansfotograf siden 1971 og har hatt en mengde utstillinger i inn og utland. Siden 1985 har han gitt ut 32 bøker og som fotograf vunnet en rekke priser for sitt arbeid. I boken «Masters of Nature Photography» fra 2013 omtales Pål Hermansen som en av verdens ti beste naturfotografer.