Hopp til hovedinnhold

Jul på Follo museum

Kos dere med gode førjulsopplevelser hos oss!
Vi inviterer til litteraturkvelder, kaffe ved vedovnen og tradisjonell førjulsdag på museet. Velkommen til Follo museum i november og desember.

Omvisninger

Omvisningen «Langs landeveien» tilbys på bestilling, i hele vinter. Omvisningen går innom fire av museets historiske bygninger: Skysstasjonen Korsegården, Gamle Holstad skole, hovedbygningen på Børsum og Drengestua fra Skjellerud. Omvisningen viser frem Follo-bygdene i et tidlig 1900-tall med gårdshistorie, klasseforskjeller og skolehistorie. Dere vil få se ulike historiske interiører, gjenstanders utvikling og hvordan folk i Follo har bodd opp igjennom tidene.

Museumsmysteriet går hver dag i åpningstiden

Museumsmysteriet er en opplevelse der hele familien må være med på å løse gåter. På oppdrag fra museet får du utdelt en sekk som fungerer som et vandrende «escaperoom». 

Sekken har flere kodelåser, og inneholder brev og gjenstander med hint og instrukser. Dere må bruke innholdet og husene på museet til å løse gåter, rebuser og puslespill for å låse opp kodelåsene på sekken og komme fram til løsningen.