<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />

Sommerprogram

I sommer er kaféen åpen tirsdag–søndag frem til 15. september, og vi har fullspekket program med vandreteater, omvisninger og historiske tablåer i husene på museet. I tillegg tilbyr vi vandringer i Drøbak sentrum.

Vandreteater

 • Skolestua (Foto/Photo)

Vandreteateret vårt er tilgjengelig alle helger i juli, og tar deg med på en reise i tid. Du møter karakterer fra Follobygdene på et tidlig 1900-tall. Kake-Anna prøver å få solgt skillingsvisene sine, lærer Skuterud pugger elverim, og innejenta i Børsum viser deg rundt i gårdsbygningen mens sjølfolket er bortreist i selskap. Bli med denne historiske reisen, billetter kan kjøpes på våre nettsider i løpet av juni/juli.

Omvisninger

 • (Foto/Photo)
  1/1

Omvisningen «Langs landeveien» tilbys på bestilling deler av sommeren. Omvisningen går innom fire av museets historiske bygninger: Skysstasjonen Korsegården, Gamle Holstad skole, hovedbygningen på Børsum og Drengestua fra Skjellerud. Omvisningen viser frem Follo-bygdene i et tidlig 1900-tall med gårdshistorie, klasseforskjeller og skolehistorie. Dere vi få se ulike historiske interiører, gjenstanders utvikling og hvordan folk i Follo har bodd opp igjennom historien.

Museumsmysteriet vårt går hver dag

 • (Foto/Photo)

Museumsmysteriet er en opplevelse der hele familien må være med på å løse gåter. På oppdrag fra museet får du utdelt en sekk som fungerer som et vandrende «escaperoom». Sekken har flere kodelåser, og inneholder brev og gjenstander med hint og instrukser. Dere må bruke innholdet og husene på museet til å løse gåter, rebuser og puslespill for å låse opp kodelåsene på sekken og komme fram til løsningen.

Drøbaksvandringer

 • (Foto/Photo)
  1/1

Opplev de sjarmerende smugene, spennende historier og vakre bymiljøer med dyktige guider. Vi tilbyr guidede turer i Drøbak sentrum de fleste søndager i juni, juli og august.