<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />

Olsok - Ytringsfrihet

Tradisjonsrik olsokfeiring på tunet i friluftsmuseet med foredrag, konsert og messe.

Av hensyn til smittevern og smittesporing vil det kun være 100 passer på arrangementet og alle må kjøpe billett på forhånd. 

Program

  • Velkommen
  • Foredrag av Ole Endresen: “Ytringsfrihet – ikke for alle?”
  • Konsert med Ingeborg Christophersen (blokkfløyte)
  • Pause med servering av rømmegrøt, saft og kaffe
  • Olsokmesse ved sogneprest Dag-Kjetil Hartberg. Musikk: Ingeborg Christophersen
  • Flaggfiring til «Fedrelandssalmen» og avslutning

Inngang: 200,-/250,- inkl. rømmegrøt, saft, kaffe og kake (glutenfri sjokoladekake)

Ole Kjeldsberg Endresen - Ytringsfrihet

Ytringsfriheten er truet fra mange kanter. Endresen belyser på en spennende måte hvilke trusler denne menneskeretten er utsatt for.

Ole K. Endresen har allsidig journalistisk bakgrunn fra alle redaksjonelle nivåer i Nordstrands Blad, Østlandets Blad og Forlaget Hjemmet. De siste 20 årene har Endresen jobbet med kultur som spesialfelt og han er i dag frilansjournalist, stadig innenfor kulturfeltet.

800 års reise i blokkfløytemusikk

Konsert med Ingeborg Christophersen

Blokkfløyten hadde en populær fartstid i flere århundrer før den ble forbundet med musikklasserom. I denne konserten blir det vakre og virtuose blokkfløytetoner i et repertoar som spenner over 800 år. Vi får høre olsok-musikk fra middelalderen, populærmusikk fra 1600-tallets Utrecht, barokke toner av Bach, skotske folketoner samt det norske folkemusikkinstrumentet ”sjøfløyte”.

Ingeborg Christophersen

Ingeborg Christophersen (f. 1985) er en av Norges mest lovende unge musikere. Med en forbløffende virtuositet og musikalitet presenterer hun blokkfløyter i alle størrelser på en måte de færreste visste var mulig. Ingeborg Christophersen vekker publikums begeistring med sin store formidlingsevne og har en omfattende internasjonal konsertvirksomhet.