<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1668687023147121&ev=PageView&noscript=1" />

Roald Amundsens hjem i 2019

Rekommandert på Skimuseet: Villbasser i Vinterland

Mandag 4. mars tar Kristopher Schau med seg podcasten sin «Rekommandert» til Skimuseet der han møter vår egen Anders Bache og Thor Gotaas.

Som tittelen antyder skal det ikke bare handle om Amundsen denne kvelden. Det er jo noe med snø og kulde som tiltrekker seg de underligste av mennesker, så dette skal være en helaften om alle disse villbassene med fokus på det ekstreme, men også morsomme, som oppstår i menneskets møte med det hardeste naturen har å tilby.

Billetter kr 280,- (ink.inngang til Skimuseet og hopptårnet)
Begrenset antall, kun 100 plasser!

Ny utstilling

Sommeren 2019 åpner vi ny utstilling i vaktboligen. Her kan du få innblikk i mindre kjente historier og se gjenstander, fotografier og dokumenter som stammer fra Amundsens hjem. Temaer som vises spenner fra Amundsens kjærlighetsforhold til hans rundreise i Japan i 1927. Utstillingen gir også en generell innføring i Amundsens liv og ekspedisjoner.

Utstillingen åpner 22. mai.

AMUNDSEN-filmen

I februar er det premiere på filmen AMUNDSEN. Uranienborg var en selvfølgelig location for opptak til filmen, og vi gleder oss til å se hvordan det vakre stedet ved Bunnefjorden tar seg ut på filmlerretet.

Bestill foredrag

Akkurat som Amundsen i 1925, er vi også klare for å tale til folket. Vi reiser rundt med foredrag om Roald Amundsen. Ønsker du at vi skal komme til deg?
Send oss en mail - follo.museum@mia.no

Digital satsning - Amundsens hjem

Vi har store planer om en satstning på digital formidling av Roald Amundsens hjem. Foreløpig er planene på tegnebordet, men i løpet av 2019 håper vi både å finne finaniering og å starte produksjon av virtuelle og digitale opplevelser med utgangspunkt i Amundsens liv og hjemmet hans.